W jaki sposób przerobić ten reflektometr aby miał zakres pomiaru SWR/Moc na całe pasmo KF, a nie tylko na pasmo CB?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkriss51 napisał:Witam. Co pokazuje w tej chwili na sztucznym obciążeniu na pasmach KF? Przeważnie jest tak że niżej pracuje poprawnie, gorzej to wygląda jeśli chciał byś mierzyć wyżej, a nie niżej jak w tym przypadku. Jeśli faktycznie pokazuje herezje to trzeba zmienić sprzęgacz kierunkowy. Sprzęgacz to najważniejszy element reflektometru i raczej wolał bym zrobić od podstaw cały reflektometr na zakres KF aniżeli babrać się w przeróbki zwłaszcza że wiele możliwości do przeróbek nie ma. Zmieniając sprzęgacz to praktycznie zmiana całego reflektometru, bo pozostanie tylko obudowa i wskaźnik. Pozdrawiam
Ps.
Daj fotki wnętrza, ale przypuszczam że sprzęgacz jest zrobiony na laminacie, a nie na rdzeniu tak jak w bardziej profesjonalnych przyrządach tego typu.
oster7 napisał:...l i ktoś mi mówiił że w prosty sposób mozna zrobić na 0-30 ale nie podał jak no i tyle wiem
oster7 napisał:W jaki sposób przerobić ten reflektometr aby miał zakres pomiaru SWR/Moc na całe pasmo KF, a nie tylko na pasmo CB?