logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Vaio Z21XN/B - Sterownik kontrolera hosta SD ( karta SD )

mario205 25 Lis 2014 19:48 1671 3
REKLAMA
  • #1 14165022
    mario205
    Poziom 18  
    Ocena: 66
    Witam. Od niedawna posiadam laptop Sony Vaio Z21XN. Od poprzedniego właściciela wiem, że oryginalnie ten laptop miał preinstalowaną Vistę Bussines x64, ale potem właściciel zmienił system na Windows 7 home x32 i na nim wszystko działało jak należy. Ja, chcąc wykorzystać pełne 4 GB RAM postawiłem Windowsa 7 Pro x64 i od kilku dni ,,czeszę,, sieć w poszukiwaniu sterowników pod ten system i model laptopa. Pozostał mi jeszcze jeden nieszczęsny, ten od kontrolera hosta SD. a Szukam,szukam, ale z marnym skutkiem. Próbowałem przez Vaio Update, ale niestety nie zaktualizował tego sterownika. Próbowałem wgrywać ten sterownik od innych modeli, ale tez d...Od Visty x64 nie da się zainstalować. Na stronie producenta, niestety nie ma już wsparcia dla tego modelu. Dziwi mnie jedna sytuacja z tym sterownikiem. Otóż, gdy wchodzę w jego właściwości i wybieram AKTUALIZUJ i system zaczyna wyszukiwać sterownik online, po chwili mam komunikat, że system Windows ustalił, że oprogramowanie sterownika dla tego urządzenia jest aktualne ( ale kart microSD nie widzi ) :?: :?:
    P.S Sterownika, szukam oczywiście po jego ID. Z góry dzięki za pomoc.
    Sony Vaio Z21XN/B - Sterownik kontrolera hosta SD ( karta SD ) Sony Vaio Z21XN/B - Sterownik kontrolera hosta SD ( karta SD ) Sony Vaio Z21XN/B - Sterownik kontrolera hosta SD ( karta SD ) Sony Vaio Z21XN/B - Sterownik kontrolera hosta SD ( karta SD )

:!: :!: :!: Po restarcie laptopa, ostrzegawczy żółty trójkącik ,, przeprowadził się,, z kontrolera hosta SD do stacji dysków.

Sony Vaio Z21XN/B - Sterownik kontrolera hosta SD ( karta SD ) Sony Vaio Z21XN/B - Sterownik kontrolera hosta SD ( karta SD )

O co, come on :?: :?: :?:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14165226
    master-007
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 390
    Sprawdź to: (wersja sterownika 6.3.2.28):
    ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/VAIO/ORIGINAL/MEMORY_CARD_READER_WRITER_DRIVER_RICOH_SD_6.3X64_J_6.3.2.28.ZIP

Jeśli powyższe nie pomoże, wtedy sprawdź to:
    ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/VAIO/ORIGINAL/BRDWLL-00298175-0082.EXE
    Nie przejmuj się, że ten drugi to sterownik Broadcom 802.11abgn Wireless SDIO Adapter, on powinien być kompatybilny z twoim "nieznanym" urządzeniem.
    ----------------------------
    poprawiłem pierwszy link, przed instalacją odinstaluj ten sterownik, który wcześniej testowałeś.
  • REKLAMA
  • #3 14165891
    mario205
    Poziom 18  
    master-007 napisał:
    hftp://ftp.vaio-link.com/PUB/VAIO/ORIGINAL/MEMORY_CARD_READER_WRITER_DRIVER_RICOH_SD_6.3X64_J_6.3.2.28.ZIP

Link martwy, a ten drugi nie przyniósł żadnych zmian, ale dzięki za chęć pomocy.
  • #4 14167382
    mario205
    Poziom 18  
    master-007 napisał:
    ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/VAIO/ORIGINAL/MEMORY_CARD_READER_WRITER_DRIVER_RICOH_SD_6.3X64_J_6.3.2.28.ZIP

master-007, wielkie dzięki. Teraz link jest ok i ten sterownik rozwiązał problem z czytnikiem kart SD. :D
    Należy Ci się ode mnie mega browar.
    Pozdrawiam i temat zamykam.
REKLAMA