logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Daewoo 21 - nie zapamiętuję kanałów

sz44sz 07 Maj 2005 13:53 993 3
REKLAMA
  • #1 1469628
    sz44sz
    Poziom 2  
    Witam

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem informatykiem a nie elektronikiem

Mam pytanie odnośnie tv daewoo, który uległ uszkodzeniu - nie jest w stanie zapamiętać stacji telewizyjnych.W sumie mi to nie przeszkadza, ponieważ używam go głównie do konsoli (euro). Moje pytanie brzmi:
    Czy nie naprawienie tej dolegliwości może pociągnąć za sobą kolejne awarie,jaka może być przyczyna tego stanu i ewentualnie z jakimi trzeba się liczyć kosztami?

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1469758
    krzycho123
    Poziom 31  
    Ocena: 106
    przypuszczam że usterka ta może byc spowodowana uszkodzeniem pamieci flash , może ilość cykli zapisu i odczytu tej pamięci dobiegła końca . Koszt naprawy może być niewielki jeśli nie wykasują Cie dużo za samą diagnoze .Moge się mylic bo zajmuje sie audio ale ostatnio kumpel mówił mi o podobnym przypadku w TV Grundig. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1470108
    sz44sz
    Poziom 2  
    Ok, wielkie dzięki za odpowiedz

interesuje mnie jednak nadal czy nie naprawienie tego wywoła większe uszkodzenie, jak wspomiałem sam tuner nie jest mi specjalnie potrzebny...

pozdrawiam
  • #4 1470183
    krzycho123
    Poziom 31  
    Ocena: 106
    nie , uszkodzenie to nie ma żadnego wpływu na dalszą pracę tego TV :) pozdro
REKLAMA