logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo DTL-29U7K-100D - Brak strojenia poniżej 21 kanału, co sprawdzić?

darga104@op.pl 05 Lip 2005 20:23 864 2
REKLAMA
  • #1 1631547
    darga104@op.pl
    Poziom 17  
    Ocena: 34
    Koledzy pomocy nie mogę go wstroić poniżej pasma 21kanału to znaczy
    dolne całe pasmo nie istnieje zaczyna wstrajac dopiero na 21-22 ipotem wszystko idzie prawidłowo .Mam antenę typu kablówka ,sprawdzilem kabel na innym tv ,jest ok. Napięcia są na głowicy(typ UV1316/ALG-3)Wrozmowach w serwisach pada okreslenie "pamięc"co to jest
    jak nadgryść ten temat zajmuję sie elektroniką tzn wstrajaniem UKF.
    Naprawy tv też nie są mi obce .Słyszałem że teraz bez lutownicy się naprawia taki tv. Dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1631596
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 859
    Pytasz co to jest pamięć...? element elektroniczny w któtym Ty , producent, lub procesor coś potrafi zazpisać, a kiedy jest to przydatne posłużyć się zapisana informacją. Faktycznie, niekiedy taka zawartość się "wysypie". Zeby dokonać wpisu czasami robić trzeba to zewnętrznie w programatorze, choć niektóre wpisy można zrobić w trybie serwisowym i podczas normalnej obsługi np strojenia.
  • #3 1685325
    darga104@op.pl
    Poziom 17  
    Ocena: 34
    bardzo serdecznie dzieki"Zdzich42" wszystko w porz±dku ten TV lub ta wersie kineskopu ma porostu jedna brzydka wadê ze czêsto slychac bylo rodzj silnego trzasku w wewnatrz tv myslalem ze to obudowa .temperatura
    nie duza a plastykpracuje itd. okazalo sie ze to kinol sie rozladowuje,kolega potwierdzil ..jedno z takich rozladowan zpowodowalo wylaczenie pamieci.
    objawy jak w poscie .zaczalem szukac i chyba tak zwany 6 zmysl nakazal
    wlaczyc menu jezykowe ,oczywiscie w pilocie. jest tu 7 jezyków . piewszy byl
    angielski .wybralem irlandzki jako drugi w opcji , no i moje duze i mile
    zaskoczenie dal sie wstroic bez klopotu .ale teraz mam problem bo chyba
    musze sie go pozbyc tzn. tv. co ciekawe przestal trzaskac albo ja nie uslyszalem sprawdzilem wstrajanie jeszcze kilkakrotnie i na angielskim
    jest wylaczony .wniosek chyba prosty ,wymiana pamieci, lub kinola
    tv. ma dopiero ok 3lat troche malo jak na takie zmiany mysle o kosci
    ale reszta nie zwrócone koszty . jeszcze raz podziekowania
REKLAMA