Witam.
Poprosił bym o poradę z doborem / kupnem przetwornicy 12V na 5V, która nie sieje zakłóceniami.
Otóż zakupiłem przetwornicę regulowaną z znanego portalu aukcyjnego, która bazuje na LM2596S, niestety przejechałem się teraz na jakości całego układu, czyli duże zakłócenia. Przetwornica miała mieć za zadanie zasilenia dodatkowych portów USB do zmodyfikowanego routera, niestety gdy przetwornica działa router zgłasza w logach EMI i restartuje urządzenie podpięte do USB.
Więc poszukuje przetwornicę lub inne ustrojstwo
które obniży mi napięcie do 5V z 12V, by miała od 1,5A do 3A przy ciągłym obciążeniu i minimalne zakłócenia. Dodatkowo żeby była nie wielkich wymiarów (będzie przyklejona do laminatu routera i schowana w obudowę) i atrakcyjnie cenowo.
Lub jakiś schemat PCB przetwornicy + lista części.
Od razu piszę że jestem zielony jeśli chodzi o projektowanie takich rzeczy.
Poprosił bym o poradę z doborem / kupnem przetwornicy 12V na 5V, która nie sieje zakłóceniami.
Otóż zakupiłem przetwornicę regulowaną z znanego portalu aukcyjnego, która bazuje na LM2596S, niestety przejechałem się teraz na jakości całego układu, czyli duże zakłócenia. Przetwornica miała mieć za zadanie zasilenia dodatkowych portów USB do zmodyfikowanego routera, niestety gdy przetwornica działa router zgłasza w logach EMI i restartuje urządzenie podpięte do USB.
Więc poszukuje przetwornicę lub inne ustrojstwo
Lub jakiś schemat PCB przetwornicy + lista części.
Od razu piszę że jestem zielony jeśli chodzi o projektowanie takich rzeczy.