logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie drugiego telewizora do kablówki INEA z modułem CAM bez dekodera

zbyh 62 30 Lis 2014 18:02 14799 9
REKLAMA
  • #1 14179596
    zbyh 62
    Poziom 14  
    Ocena: 57
    Witam, mam zainstalowaną telewizję kablową cyfrową INEA przez moduł CAM bez dekodera, teraz kupiłem drugi telewizor i chciałbym się jakoś podłączyć.
    Wiadomo mogę zastosować rozgałęźnik do anteny, ale chyba nie będę miał całego pakietu tak jak na pierwszym TV. Czy jest na to jakieś rozwiązanie?
  • REKLAMA
  • #2 14179610
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Jakie rozwiązanie podpowiada INEA?
  • REKLAMA
  • #3 14179617
    zbyh 62
    Poziom 14  
    Nie pytałem ale mogą zaproponować drugą kartę za dodatkową opłatą
  • REKLAMA
  • #4 14179670
    leszekpo59
    Poziom 28  
    Ocena: 263
    Witaj. W INEA, jak słuszne podejrzewasz, można otrzymać w usłudze Multiroom dodatkowy dekoder, do podłączenia drugiego TV, z zachowaniem pełnej oferty tego pierwszego. Koszt, to 14,90 miesięcznie. Samego cyfrowego sygnału skutecznie nie rozdzielisz. Zainstalowanie rozgałęźnika o którym wspominasz, pozwoli Tobie dostarczyć programy ANALOGOWE a także wszystkie cyfrowe, lecz rozkodowane tylko niektóre. Oferta z dekoderem SD, pozwoli oglądać na drugim TV programy tylko w jakości SD, ale opłata wtedy wynosi 7,90. Decyzja należy do Ciebie, jakie rozwiązanie wybierzesz. Pozdrawiam.
  • #5 14179743
    zbyh 62
    Poziom 14  
    Dzięki właśnie też poszukałem że jest takie rozwiązanie w INEI , tylko jak to wygląda technicznie teraz nie mam dekodera tylko kartę w CAM czy multiroom to dodatkowa skrzynka w postaci dekodera czy druga karta do gniazda CAM
    Drugi TV mam HD REDY czy w takim układzie lepiej mieć pakiet w HD czy w SD. Pozdrawiam
  • #6 14179769
    leszekpo59
    Poziom 28  
    Na stronie INEA podają, że jest to drugi dekoder. Jednak, jedna z kablówek w Poznaniu, opcje MULTIROOM realizuje poprzez dekoder lub drugi moduł CI do TV. Myślę, że bez kontaktu z INEA, nie uzyskasz pełnej informacji. Dlatego sugeruję skontaktować się z nimi i tam domówić szczegóły, jak to wygląda w INEA.Pozdrawiam.
  • #7 14181666
    ineapl
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    @zbyh 62
    Multiroom może być świadczony zarówno poprzez dekoder, jak i moduł CAM, choć trzeba pamiętać, że nie wszystkie odbiorniki pracują 100% poprawnie z CAM.
  • REKLAMA
  • #8 14183575
    zbyh 62
    Poziom 14  
    Po podłączeniu TV pod antenę niestety mam większość kanałów zaszyfrowanych nawet te które mam w pakiecie i w drugim TV działają oprócz tego żadnego kanału w HD. Tak więc nie pozostało mi nic innego jak wizyta w INEI po multiroom.
  • #9 14185046
    leszekpo59
    Poziom 28  
    Witaj. Objaw masz prawidłowy. TV pobrał listę dostępnych programów, lecz z powodu braku karty i dekodera lub modułu, masz je zaszyfrowane. Słusznie więc uważasz, że wizyta w INEA, jednak będzie musiała się odbyć. Pozdrawiam.
  • #10 14186062
    zbyh 62
    Poziom 14  
    Byłem w INEI dostałem moduł i wszystko śmiga. Dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował telewizję kablową INEA z modułem CAM i chce podłączyć drugi telewizor. Rozważane są różne opcje, w tym użycie rozgałęźnika antenowego, jednak nie zapewni on pełnego dostępu do cyfrowych kanałów. Użytkownicy sugerują skontaktowanie się z INEA w celu uzyskania usługi Multiroom, która umożliwia podłączenie drugiego dekodera lub drugiego modułu CAM, co pozwala na korzystanie z pełnej oferty programowej. Po podłączeniu drugiego telewizora przez antenę, użytkownik napotkał problemy z zaszyfrowanymi kanałami, co potwierdziło potrzebę wizyty w INEA. Ostatecznie, po uzyskaniu dodatkowego modułu, problem został rozwiązany.
REKLAMA