logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy MEGATONE AVS 8010 sprawdzi się do domowego oglądania DVD? Opinie?

PIOTOM0 07 Maj 2005 18:49 4111 6
REKLAMA
  • #1 1470483
    PIOTOM0
    Poziom 20  
    Ocena: 16
    Witam.
    Chciałbym się Was zapytać o opinię na temat tego amplitunera.
    Czekam zarówno na pozytywy jak i negatywy.

Czy warto go kupić do domowego oglądania DVD?

link http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50148789

W załączniku opis - tylko taki znalazłem.

Pozdrawiam
    Piotr
    Załączniki:
    • db_dmk-8010_db_web.pdf (51.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1474064
    cyngiel
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    kupiłem sobie taki niedawno - super sprzęcik, ale bez pilota i zdobraniem takiego jest kłopot. Ja podłączyłem to do DVD BELWOOD kablem optycznym i na wyjście dałem głośniki MAGNAT - 5 satelitów i subwoofer - na moje małe mieszkanko jest ok. Uważam, że 240 PLN za taki sprzęcik jest ceną do przyjęcia. Bez pilota nie można wejść do menu gdzie otwiera się przed użytkownikiem całe spektrum możliwości, ale na panelu ma opcję TEST do sprawdzenia głośników i przełącznik wejść i tunera. W razie pytań
    ikar_1(_at_)wp.pl
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1482868
    ftdi
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Też mam ten dylemat z zakupem ale najgorzej że nie wiadomo jakiego pilota w zamian kupić. Może ktoś ma doświadczenia co do obcługi samego amplitunera oraz dobrania pilota do niego? W jakim systemie pracuje ten pilot. Podejrzewam że wszystkie CAT i MEGATONE chodzą na jednym systemie. Podzielcie się wiedzą co kupić albo jak sterować nim bez pilota firmowego.

ftdi
  • #4 1483003
    Osmo
    Poziom 18  
    Ocena: 7
    Pilot!
    Najgorzej z tym pilotem. Trzeba by popatrzec po róznych sklepach int. i Allegro.
    Parametry niezłe.
    Mysle ze sie sprawdzi.
  • REKLAMA
  • #5 1483146
    PIOTOM0
    Poziom 20  
    Z pilota działa 80 % funkcji więc kiepsko jak nie można dobrać odpowiednika. Na allegro nie spotkałem ani orginału ani zamiennika. Może ktoś wie czym go zastąpić?

Piotr
  • REKLAMA
  • #6 1486326
    ftdi
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Może by tak napisać do producenta? Tylko że to Niemiecki patent robiony w chinach:)
    Poszukał bym na twoim miejscu jakiegoś pilota do innego amplitunera firmy CAT. Może mają taką same kody.

Pozdrawiam
    ftdi
  • #7 1500145
    PIOTOM0
    Poziom 20  
    Hm.......... korespondencja z chińczykami - nie wiem czy warto dla jednego pilota uczyć się chińskiego:)
    Wracając do tematu - może wiecie jaki pilot jest zamiennikiem dla amplitunerów firmy CAT ? Jaki uniwersalny pilot ma w sobie scalaka "Infrared Remote Control Transmitter PT2221/2 "??

Dalej czekam na opinię dotyczące użytkowania tego amplitunera.

Dzięki

Piotr

Podsumowanie tematu

✨ Amplituner MEGATONE AVS 8010 jest oceniany jako dobry sprzęt do domowego oglądania DVD, zwłaszcza w małych pomieszczeniach. Użytkownicy podłączali go do odtwarzaczy DVD (np. BELWOOD) kablem optycznym oraz do głośników MAGNAT (5 satelitów i subwoofer), co daje zadowalające efekty dźwiękowe. Cena około 240 PLN jest uważana za atrakcyjną. Głównym problemem jest brak oryginalnego pilota oraz trudności z dobraniem zamiennika, co ogranicza dostęp do pełnej funkcjonalności menu amplitunera. Pilot obsługuje około 80% funkcji, a jego system sterowania jest prawdopodobnie kompatybilny z innymi amplitunerami marki CAT. Poszukiwania odpowiedniego pilota na Allegro i w sklepach internetowych nie przyniosły rezultatów. Sugerowano kontakt z producentem lub poszukiwanie pilotów do amplitunerów CAT, które mogą mieć podobne kody. Wątpliwości budzi także kwestia uniwersalnych pilotów z układem PT2221/2, które mogłyby zastąpić oryginał.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA