Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zebra ZT410 - Czarne prostokąty

KoGut 02 Dec 2014 15:41 1341 3
phoenixcontact
    KoGut
    Level 12  
    Zebra ZT410 - Czarne prostokąty

Drukarka zebra, dość świeża maszyna trafiła do nas na serwis. Drukuje bardzo ładnie poza środkową częścią etykiety. Jeżeli (mniej-więcej ) na ośi środkowej etykiety występuje jakiś tekst lub grafika element ten jest drukowany jakby z "duchem". Dzieje się to mniej-więcej na szerokości 6mm i jeśli coś jest 3mm w lewo lub 3mm w prawo od tej osi to jest to rozszerzane (pojawia się "duch") i rozciąga to do osi środkowej (w lewo lub w prawo, do osi.)

Firmware wymieniony (był najnowszy i jest wgrany ten sam, fora przeszukane, ustawienia fabryczne wgrane, reset zrobiony). Co jeszcze może być? Głowica ma zwarcie? Dla mnie to wygląda na sprawę programową.
  • phoenixcontact
    rudachary
    Level 17  
    Witam.

Nie wiem czy jeszcze w czymś pomogę ale mi to wygląda na uszkodzony napęd , może pasek napędu ma zerwane kilka zębów lub jest zbyt luźny i w momencie druku maszyna stoi i z tego powodu takie duszki się robią. Ewentualnie może blokować wałek docisku do głowicy z powodu zabrudzenia lub uszkodzenia

Pozdrawiam
  • phoenixcontact
  • Helpful post
    mawe
    Level 17  
    Stawiał bym na usterkę głowicy. Ale dla pewności można jeszcze wydrukować test głowicy.
    KoGut
    Level 12  
    Klient zabrał - miał wysłać gwarancyjnie za granicę. Wczoraj wróciła jednak do nas i wymiana głowicy uzdrowiła drukarkę.