logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy mogę zamienić procesor Duron 1.1 GHz na Athlon w tej samej płycie głównej?

kiper 08 Maj 2005 11:29 977 8
REKLAMA
  • #1 1472043
    kiper
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    mam pytanie czy jak zamiast durona włoze athlona to bedzie chodziło bo mam dwa procki i niewiem który lepszy powiem ze płyta była na duronie 1.1 Mhz a teraz niewiem co włożyć bo tamten mi sie spalił a dostałem 2 szt durona i athlona
    pomozecie?
  • REKLAMA
  • #2 1472052
    siwkins
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Jakie procki?
    jaka plyta?
    Jezeli teraz latal na plycie duron to mozesz wlozyc athlona tylko nie wiadomo jaka czestotliwosc i czy plyta obsluzy athlona,moze byc potrzebny update biosu.
    Podaj wiecej szczegulow.
  • #3 1472063
    kiper
    Poziom 15  
    no właśnie ze niewiem bo skręcony n a mur i niemam ochoty go narazie rozbierać bo mam duzo roboty z innymi normalnymi typu pentium , a te amd to zgroza , pytam bo się pierwszy raz spotykam z czyms taim jak zamiana , praktycznie te same parametry duron 1,1 100/133 hz a atlon 1333 hz /133 ,
    ale dzienki

Dodano po 30 [sekundy]:

sienki wielkie
    Proszę używać funkcji zmień , a nie pisać post za postem i tak ten temat wygląda jak rozmowa na GG . Popraw ten post ! ( TJT )
  • REKLAMA
  • #4 1472072
    siwkins
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Jezeli do wyboru masz durona 1100 lub athlona 1333 to wkladaj athlona,wiecej pamieci 2-go poziomu,szybsza magistrala.
  • #5 1472076
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    kiper napisał:
    niemam ochoty go narazie rozbierać

Wraźnie nie masz czasu na przyjęcie pomocy.

kiper napisał:
    ale ble ble ble

Jak mamy to rozumieć?
  • REKLAMA
  • #6 1472084
    kiper
    Poziom 15  
    niezrozum źle ale napisałem sieki bardzo a małpa serwerowa albo morderator to zmienił na > ble ble ble
  • Pomocny post
    #7 1472122
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3811
    kiper napisał:
    niezrozum źle ale napisałem sieki bardzo a małpa serwerowa albo morderator to zmienił na > ble ble ble

Lepiej dla Ciebie będzie jeśli zaczniesz stosować się do regulaminu !
    Zapewne w ten czas nie będzie niedomówień co do interpretacji tego co sam napisałeś używając niezrozumiałych i nie dozwolonych słów .
    Jeśli ja Ci coś zmieniam to się podpisuję pod tym i jest to na czerwono Byś nie miał wątpliwości !
  • REKLAMA
  • #8 1472678
    kiper
    Poziom 15  
    jak niechcesz to oddaj , mi na punktach niezależy , jakie tam przekupstwo , ciesz sie i baw
    pozdraw iam
  • #9 1473495
    Moris10
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Zakładaj athlona jeśli tylko magistrala ci pozwoli
    Myślę że już na ten temat wystarczy tej polemiki ! Temat zamykam (TJT)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość zamiany procesora Duron 1.1 GHz na Athlona na tej samej płycie głównej. Odpowiedzi wskazują, że zamiana jest możliwa pod warunkiem, że płyta obsłuży częstotliwość i magistralę Athlona, co może wymagać aktualizacji BIOS-u. Athlon 1333 MHz oferuje lepsze parametry, takie jak większa pamięć podręczna drugiego poziomu i szybsza magistrala 133 MHz w porównaniu do Durona 1100 MHz z magistralą 100/133 MHz. Zaleca się podanie dokładnego modelu płyty głównej i procesorów, aby potwierdzić kompatybilność. W dyskusji pojawiły się także uwagi dotyczące przestrzegania regulaminu forum i formy komunikacji. Ostatecznie zaleca się instalację Athlona, jeśli płyta główna na to pozwala.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA