logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak podglądu z kamer IP Gemini na Windows Server 2012 R2, nagrywanie działa

tara41 06 Gru 2014 11:01 1095 4
REKLAMA
  • #1 14196197
    tara41
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam

Mam taki problem gdyż mam serwer HP z Windowsem 2012 R2 dodatkowo mam 4 kamery IP Gemini kamery skonfigurowane są na pewno dobrze bo na laptopie wszystko elegancko działa jest wizja nagrywa natomiast jak chcę otworzyć podgląd z kamer na serwerze program się załącza ale wizji z kamer niema natomiast jak włączę rejestrowanie plik się rejestruje i tam już można normalnie obejrzeć nagranie z wizją. W przeglądarce IE jak wejdę na kamerę po IP to tam też wizji nie ma a na laptopie z WIN 7 wszystko działa. Dodatkowo zainstalowałem kodeki na serwerze ale to nic nie pomogło. Ma ktoś może jakąś radę co bym mogł zrobić ?

Dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 14196530
    jprzedworski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 825
    Może jeszcze Adobe Flash Player.
  • REKLAMA
  • #3 14196638
    pioflo
    Poziom 18  
    Ocena: 27
    Wylacz konfiguracje zwiekszonych zabezpieczen w IE. W systemie 2012 jest domyslnie wlaczona. Pozwoli ci to na instalowanie nierozpoznanych wtyczek flasha.
    Sprobuj otworzyc strone kamery w innej przegladrce, np w firefox.

Jesli masz jakis soft do tych kamer to zapewne trzeba otwrzyc konkretne porty na firewallu. Na probe wylacz na chwile systemowy firewall i zobacz czy cos pomoglo.
  • REKLAMA
  • #4 14197171
    tara41
    Poziom 13  
    Flash playera mam . Wyłączyłem konfiguracje zabezpieczeń oraz zaporę i niestety nic nie pomogło dalej wizji nie mam ;/ A na firefox problem odpalić kamerę bo wykorzystuje ActiveX
  • #5 14217195
    tara41
    Poziom 13  
    Może ma ktos jeszcze jakies pomysły czego może brakowa?
REKLAMA