Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HUSQVARNA 340 zawyżone obroty biegu jałowego

JarekDrwal340 07 Dec 2014 21:42 6390 4
    JarekDrwal340
    Level 8  
    Witam, nieco ponad miesiąc temu a dokładnie 24 tygodnie na serwisie OLX kupiłem pilarkę spalinową Husqvarna 340 za 400 zł. Pilarka odpalała, miała moc, wkurzało mnie to, że na wolnych obrotach gasła. Oddałem ja do autoryzowanego serwisu gdzie została sprawdzona, wykryto nieszczelność na uszczelniaczach wymieniono je wraz z łożyskiem, bębnem sprzęgła i podstawą filtra powietrza (do wymiany pozostało dźwigienka ssania i hamulca)
    Po przywiezieniu z serwisu na drugi dzień pracowałem nią cały dzień, moc czuć jest ok, ale haczyk jest w tym, że po dłuższej pracy, obroty biegu jałowego albo spadają albo zawyżają się do tego stopnia, że zaczyna obracać łańcuchem co zrobić.
    Anonymous
    Level 1  
    JarekDrwal340
    Level 8  
    Prócz tego coś jeszcze może powodować to zawyżanie obrotów, bo tak jak wspomniałem wcześniej w autoryzowanym serwisie sprawdzono ją pod kątem szczelności i wykazało że to uszczelniacze i wymieniono je wraz z podstawą filtra powietrza. Owszem, jest różnica w pracy silnik lepiej wkręca sie na obroty ale te wariacje obrotów denerwują mnie i boję się że będzie konieczna wymiana gaźnika :/ Chyba nic po za tym nie może być, tłok wraz z pierścieniem i cylindrem maja się całkiem dobrze.
    1234
    Level 23  
    Tłok do wymiany. Wyśmienity gaźnik bez dobrego tłoka nie utrzyma pilarki w rydzach, a odwrotnie to jest możliwe.
    JarekDrwal340
    Level 8  
    Tłok jest w stanie dobrym, cylinder też, koleś przy mnie sprawdzał, cytuję jego słowa : powiem panu tak stan tłoka i cylindra oceniam na dobry sprawdzimy ja pod kontem szczelności. Była nieszczelna na uszczelniaczach.