Witam ustawiłem użytkownikom żeby po zalogowaniu od razu uruchamiał im się program który ich interesuje po zalogowaniu przez zdalny pulpit lecz gdy zamknę ten program zostaje czarne pole i nic nie mogę zrobić... czyli np. wylogować się. Gdy zamknę sesję i połączę ponownie znów jeszcze czarny ekran i program już się nie uruchamia. Mimo, że ustawiłem żęby sesja po 1 minucie się zakańczała nie kończy się. Co robić? Czy jest jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu?
Następny problem - muszę dodać użytkownika do administratorów domeny, żeby móc nim się zdalnie logować. Nie wystarczy, że dodam go na serwerze terminalowym do grup "Remote Management Users", "Remote Desktop Users". Na kontrolerze domeny nie widzę, żadnej grupy która miałaby coś w nazwie remote lub coś podobnego. Mam angielskojęzyczny MS server 2012

Następny problem - muszę dodać użytkownika do administratorów domeny, żeby móc nim się zdalnie logować. Nie wystarczy, że dodam go na serwerze terminalowym do grup "Remote Management Users", "Remote Desktop Users". Na kontrolerze domeny nie widzę, żadnej grupy która miałaby coś w nazwie remote lub coś podobnego. Mam angielskojęzyczny MS server 2012