Witam
Noszę się z zamiarem zakupu nowego kompa i tu prośba do Was koledzy o pomoc w doborze komponentów. Będzie on służył głównie do administracji lecz nie tylko. Dlatego bym chciał ażeby to była dosyć wydajna maszyna. Wiem że wszystko zostanie upchnięte w obudowę: Corsair Carbide 540 Air Black, lecz co do reszty podzespołów to chciał bym się poradzić co dobrać. Wiem także że sprzęt ma być cichy, więc pewnie jakieś dodatkowe chłodzenie. Procesor raczej koło 8 rdzeni, jakaś w miarę rozsądna grafika, zasilacz Be Quiet. Również chciał bym dołożyć dobrą kartę muzyczna.
Gdzieś na necie znalazłem konfigurację:
Obudowa: Corsair Carbide 540 Air Black
Płyta główna: MSI 970A - G43
Procesor: AMD FX 8350 8x4.0 Ghz
Cooler na procesor: Thermaltake Frio OCK
Karta graficzna: ASUS GeForce 660 2GB DDR5
Pamięć robocza (RAM): Corsair XMS3 2x8GB 1600mhz cl11
Karta muzyczna: ASUS Xonar DG
Zasilacz: SuperFlower 1000W
Co powiecie o tym, a może coś zupełnie innego?
Budżet to coś koło 3000 zł
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam Seba
Noszę się z zamiarem zakupu nowego kompa i tu prośba do Was koledzy o pomoc w doborze komponentów. Będzie on służył głównie do administracji lecz nie tylko. Dlatego bym chciał ażeby to była dosyć wydajna maszyna. Wiem że wszystko zostanie upchnięte w obudowę: Corsair Carbide 540 Air Black, lecz co do reszty podzespołów to chciał bym się poradzić co dobrać. Wiem także że sprzęt ma być cichy, więc pewnie jakieś dodatkowe chłodzenie. Procesor raczej koło 8 rdzeni, jakaś w miarę rozsądna grafika, zasilacz Be Quiet. Również chciał bym dołożyć dobrą kartę muzyczna.
Gdzieś na necie znalazłem konfigurację:
Obudowa: Corsair Carbide 540 Air Black
Płyta główna: MSI 970A - G43
Procesor: AMD FX 8350 8x4.0 Ghz
Cooler na procesor: Thermaltake Frio OCK
Karta graficzna: ASUS GeForce 660 2GB DDR5
Pamięć robocza (RAM): Corsair XMS3 2x8GB 1600mhz cl11
Karta muzyczna: ASUS Xonar DG
Zasilacz: SuperFlower 1000W
Co powiecie o tym, a może coś zupełnie innego?
Budżet to coś koło 3000 zł
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam Seba