Witam, posiadam laptop dell n5110, niedawno ekran został strzaskany, więc postanowiłem kupić i wymienić matryce. Oglądając różne poradniki pozbyłem się starej matrycy i włożyłem i podłączyłem nową matrycę (taką samą).
I tu pojawił się problem, mianowicie gdy włączam laptop, ekran pozostaje bez reakcji i pojawia się dźwięk biosu. 8 krótkich sygnałów - błąd wejscia/wyjscia (i/o) pamięci karty graficznej. Po podłączeniu monitora to laptopa widać, że laptop się normalnie uruchamia, lecz w tle nadal słychać nieprzerwane sygnały biosu. Postanowiłem uruchomić ePSA diagnostic, wykazała błąd kabla o numerze 2000-0415.
Co może być przyczyną takiego problemu i jak go rozwiązać?
Z góry dzięki za szybką pomoc.
I tu pojawił się problem, mianowicie gdy włączam laptop, ekran pozostaje bez reakcji i pojawia się dźwięk biosu. 8 krótkich sygnałów - błąd wejscia/wyjscia (i/o) pamięci karty graficznej. Po podłączeniu monitora to laptopa widać, że laptop się normalnie uruchamia, lecz w tle nadal słychać nieprzerwane sygnały biosu. Postanowiłem uruchomić ePSA diagnostic, wykazała błąd kabla o numerze 2000-0415.
Co może być przyczyną takiego problemu i jak go rozwiązać?
Z góry dzięki za szybką pomoc.