Witam! Mam problem ze wzmacniaczem Diora WS 442. Problem wygląda następująco, wymieniałem potencjometr od regulacji basu, wszystko przebiegło ok i wzmacniacz grał itp. postanowiłem jeszcze zbadać napięcia czy wszystko jest ok, gdzieś zrobiłem zwarcie i teraz dźwięk jest zniekształcony, po przekręceniu gałki Vol. na min z głośników wydobywa się szum, a na wskaźniku zapalają się czerwone diody po przekręceniu vol na ok połowę na wskaźniku palą się 2 zielone diody, wzmacniacz się wycisza i słychać niewyraźny cichy dźwięk muzyki po poodsłanianiu jest lepiej. Nakierujcie mnie co mam zbadać, pomierzyć. Proszę o pilna pomoc bo wzmacniacz musi grać w piątek wieczorem na zabawie.
PS. Sprawdziłem wszystkie połączenia włącznie z masą potencjometrów. Dodam, że szum wydobywa się tez bez podłączenia sygnału audio, a wskaźnik pali się na full.
Po sprawdzeniu na słuchawkach sytuacja ta sama wiec końcówka mocy chyba sprawna. Wygląda to tak, że jak potencjometr vol jest na środku to można pogłaśniać w 2 strony.
PS. Sprawdziłem wszystkie połączenia włącznie z masą potencjometrów. Dodam, że szum wydobywa się tez bez podłączenia sygnału audio, a wskaźnik pali się na full.
Po sprawdzeniu na słuchawkach sytuacja ta sama wiec końcówka mocy chyba sprawna. Wygląda to tak, że jak potencjometr vol jest na środku to można pogłaśniać w 2 strony.