logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OKI B401d - nierównomierny wydruk po użyciu zamiennika tonera i chipu

strikerbest 10 Gru 2014 13:02 1284 2
REKLAMA
  • #1 14209052
    strikerbest
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam
    Posiadam drukarkę OKI B401d. Po wykorzystaniu oryginalnego tonera został uzupełniony toner zamiennik oraz chip. Procedurę powtarzano 2 -3 razy. Okazało się jednak że ostatnio drukarka drukuje bardzo jasny tekst ( mimo że kaseta ma dopiero niecałe 2tys wydruków). Rozebrałem kasetę i trochę ją przeczyściłem. Teraz wydruk jest ciemniejszy z jednej strony a reszta strony jest jaśniejsza. Co może być przyczyną?

Temat podobny https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2929413.html

OKI B401d - nierównomierny wydruk po użyciu zamiennika tonera i chipu
  • REKLAMA
  • #2 14209075
    lesławek
    Poziom 32  
    Ocena: 293
    Czy przed uzupełnieniem tonera odessałeś pozostałości starego proszku? Jeśli nie to prawdopodobnie zapiekły się na takiej listwie czyszczącej przyciśniętej do wałka i teraz ta listwa nie zbiera dobrze starego tonera. Trzeba rozebrać zespół bębna usunąć proszek odessać pozostałości, i zdrapać z listwy pozostałości zapieczonego tonera. Ja zdrapałem to paznokciem ten brzeg musi być idealnie gładki, tego nawet nie widać, ale pod paznokciem czuć minimalne nierówności. Tak więc jeśli zmieniasz producenta proszku to musisz wyczyścić zespół bębna z pozostałości starego jeśli nie to efekt jest taki jak opisałeś...
  • #3 14209250
    strikerbest
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    A może ktoś mi pokazać na jakimś zdjęciu która to listwa
REKLAMA