logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlock z Nokia 6230? Kalkulator czy kabel?

cyburciak 08 Maj 2005 19:30 1296 7
REKLAMA
  • #1 1473638
    cyburciak
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich, proszę o pomoc...
    sorki Panie Moderatorze że nowy pościk rozpocząłem ale pilnie potrzebuję pomocy:
    potrzebuję zdjąć loka z Nokii 6230, najlepiej kalkulatorem...
    mam chyba za 3 kaklulatory i nie wiem który będzie to tej roboty najlepszy, polećcie coś...
    da sie wogóle zdjąć lock'a z tej nokii kablem?
    asic 6 prawda??

pomocy Panowie... będę wdzięczy
  • REKLAMA
  • #2 1473694
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    kalkulator ci nie pomoze jesli masz sprzet to sam to zrobisz ale wnioskuje ze nie masz to idz do serwisu bo calkulator nie pomoze raczej ale 100% pewnosci nie mam
  • REKLAMA
  • #3 1473978
    Kolba44
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    witam.
    mozna sprobowac kalkulatorem niektore ida ale nie polecam tego sposobu w nokii 6230 lubia sie krzaczyc po kodzie.
    pozdrawiam
    kolba44
  • REKLAMA
  • #4 1474129
    chillouty
    Poziom 22  
    Ocena: 10
    Poszukaj byl juz opis na nowe nokie kodem. Wystarczyło zmienic ustawienie w cruxie
  • #5 1474314
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    chillouty napisał:
    Poszukaj byl juz opis na nowe nokie kodem. Wystarczyło zmienic ustawienie w cruxie

a tu sie nie dokonca zgodze tak jak juz mówiłem raczej po kodzie nie pujdzie pewnie juz jest zablokowany na kod teraz niektóre nowe nokie juz od nowosci tak maja
  • REKLAMA
  • #7 1474687
    przekrent
    Poziom 32  
    Ocena: 93
    Wszystkie 6230 robię na calcu twistera z ustawieniami asic6 i wpisuję pierwszy kod...
  • #8 1979793
    cyburciak
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    tak jak napisał kolega wyżej. polecam CRUXa. temat zakończont. thx

Podsumowanie tematu

✨ Zdjęcie simlocka z Nokii 6230 można próbować wykonać kalkulatorem, jednak metoda ta nie jest zalecana ze względu na ryzyko uszkodzenia telefonu lub niepowodzenie, gdyż model ten często blokuje się na kod. W przypadku braku odpowiedniego sprzętu lepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z serwisu. Użytkownicy polecają użycie kalkulatora Twister z ustawieniami ASIC6 do generowania kodów odblokowujących, wpisując pierwszy kod. Alternatywnie rekomendowany jest program CRUX, który umożliwia zdjęcie blokady poprzez zmianę ustawień w oprogramowaniu telefonu. Kabel może być używany, ale nie jest to jednoznacznie potwierdzone jako skuteczna metoda dla Nokii 6230. Warto również sprawdzić dostępne opisy i instrukcje na forach specjalistycznych, które mogą zawierać aktualne metody odblokowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA