logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nokia 6230 "ograbiczenia funkcji telefonu"

333 13 Maj 2005 12:50 6736 9
REKLAMA
  • #1 1488751
    333
    Poziom 2  
    witam!
    chciałem zdjąć simlocka z 6230 i przy użyciu calculatora chyba sie udało-chyba bo po włożeniu innej karty (innej niż eray) wyświetla mi się komunikat "ograniczenia funkcje telefonu" i prosi o wpisanie kodu ograniczeń-czy ktoś zna ten kod albo wie skąd go wziąć???i czy po wprowadzeniu tego kodu telefon będzie w pełni sprawny???
    z góry dzięki!
    PZDR!!!
  • REKLAMA
  • #2 1488757
    arczi68159658
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Niestety na telefonie siedzi jeszcze simlock.
    ten komunikat prosi o wpisanie kodu odblokowujacego sieć.
    Jeżeli wklepywałeś mu kod wygenerowany przez kalk to po zabiegu powinien pokazać sie napis "wyłaczono ograniczenia telefonu" - komunikat o zdjeciu imlocka.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 1489011
    macek
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    Skonczyly sie czasy kalkulatorow za free w nowych nokiach to se mozesz generiwac. Musisz poszukac dobrze zaopatrzonego serwisu. To nowa platforma bb5.
  • #4 1490475
    Michczar
    Poziom 21  
    Ocena: 41
    macek napisał:
    Skonczyly się czasy kalkulatorow za free w nowych nokiach to se mozesz generiwac. Musisz poszukac dobrze zaopatrzonego serwisu. To nowa platforma bb5.

mozna mozna tylko trzeba wiedziec jak i co ustawic w calku
  • #5 1490548
    axel234
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Michczar to podziel się wiedzą. Z pewnością wiele osób na tym skorzysta.
  • #6 1490648
    Kristoff10
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    macek przecież z 6230 nie ma żadnych problemów z simlockiem... griffin czy twister radzą sobie bez problemu...
  • REKLAMA
  • #7 1490687
    macek
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    Pomylilo mi sie z 6630.
  • #8 1505029
    Michczar
    Poziom 21  
    Ocena: 41
    axel234 napisał:
    Michczar to podziel się wiedzą. Z pewnością wiele osób na tym skorzysta.

W calcu nie ustawiasz Box-a na V2 ani Griffin New tylko Original.
    jeszcze problemem moze byc jakie calca uzywasz poniewaz nie wszystkie maja oz tyle opcji ustawien
  • REKLAMA
  • #9 1505438
    addict
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Mam pytanie czy jeśli wprowadziłem 5x kod ale żaden nie zadziałał i zdjęcie simlocka nie powiodło się to czy zostaje tylko opcja zdjęcia simlocka kablem czy są jeszcze jeszcze jakieś sztuczki z kodami?? Mowa o 6230, a niepowiodło się chyba bo nie ustawiałem nic w opcji box.

Sorry... pytania nie było :) poczytałem sobie forum i juz wiem że pozostał mi tylko kabelek :|
  • #10 1506085
    orczxc
    Poziom 29  
    Ocena: 8
    z kodami to watpiliwa sprawa bo teraz co seriia to inne mialem ostatnio 2 x 6610i brane z jednej sieci w tym samym czasie tylko z innych punktów i kazdy używał innego "box'a" do calulowania kodów...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik próbował zdjąć simlocka z telefonu Nokia 6230 za pomocą kalkulatora kodów, jednak po włożeniu innej karty SIM pojawia się komunikat "ograniczenia funkcje telefonu" z prośbą o kod ograniczeń. W dyskusji wyjaśniono, że komunikat ten oznacza, iż simlock nadal jest aktywny i wymaga wpisania poprawnego kodu odblokowującego sieć. Zdjęcie simlocka z modelu 6230 jest możliwe, jednak wymaga odpowiedniego ustawienia kalkulatora kodów (np. wybór oryginalnego boxa zamiast V2 czy Griffin New) oraz znajomości właściwych parametrów. Wspomniano, że dla platformy BB5 (np. nowsze modele Nokii) darmowe kalkulatory kodów już nie działają i konieczne jest skorzystanie z serwisu. Próby wpisania kilku kodów bez sukcesu oznaczają, że pozostaje jedynie odblokowanie kablem serwisowym. Wskazano, że różne modele i serie telefonów mogą wymagać różnych boxów i metod kalkulacji kodów, co komplikuje proces odblokowania. Model 6230 nie jest problematyczny pod względem simlocka, w przeciwieństwie do nowszych modeli jak 6630 czy 6610i, które mają bardziej złożone zabezpieczenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA