logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać usunięte zdjęcia z aparatu PREMIER DC 2300?

ojo 08 Maj 2005 21:23 1617 8
REKLAMA
  • #1 1474107
    ojo
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    PANOWIE POMOCY!!!!!Jestem załamana!!Dzisiaj chrześniak miał komunie robilismy zdjęcia z aparatu cyfrowego PREMIER DC 2300 digital,były porobione piekne zdjęcia,przycisłam guzik bo chciałam opróżnic pare niepotrzebnych zdjęć i wcisłam guzik dilate,byłam pewna ze skasowałam jedno pojedyncze zdjęcie,po chwili okazało się,ze skasowałam wszystkie zdjęcia!!!!czy jest taka mozliwość że jest możliwość odzyskania zdjec??prosze o szybką odpowiedz,ratujcie!! Z GÓRY DZIĘKUJĘ ,
    Temat postu zmienił (TJT)
  • REKLAMA
  • #2 1474168
    Agentlos
    Poziom 25  
    Ocena: 36
    Oczywiście. Ściągnij z internetu np. program BadCopy (około 500KB), włacz go, podłącz aparat do komputera => wybierz dysk, zaznacz że ma pokazywać tylko pliki graficzne, i niech program szuka. Bedzie to troszkę trwało w zalżnosci od pojemnosci karty. Jeśli zdjęcia nie zostały zastąpione innymi, to odzyskasz je w 100%. Jeśli robiłaś jeszcze jakieś zdjecia potem, może być gorzej.
    Na forum było to bardzo wiele razy. Następnym razem użyj szukaj.
  • #3 1474192
    ojo
    Poziom 12  
    Bardzo dziękuję za odpowiedż,jestem bardzo wdzięczna:))),nawet nie wiesz jak mi pomogłeś,ok ok będę nastepnym razem bardziej ostrożniejsza,pozdrawiam ,żona ojoko
  • REKLAMA
  • #4 1474204
    Agentlos
    Poziom 25  
    Jak zrobisz, to powiadom, czy odzyskałaś zdjecia. Program jest prosty w obsłudze, więc na 100% sobie poradzisz.
  • #5 1474339
    ojo
    Poziom 12  
    własnie sciągłam ten program i nie wiem co mam robic ?
    w co wejsc zeby sciągał dane z aparatu ?
    i jaki folder wybrac do tego sciagania
    a po 3 czy jest jakies spolszczenie lub jakis programik po polsku do tego problemu bardzo proszę o pomoc muszę odzyskac te zdjęcia pomocy
  • REKLAMA
  • #6 1474385
    Agentlos
    Poziom 25  
    1. Właczasz program
    2. Wybierasz Digital Media CF/SM/Flash
    3. zaznczasz Search and Recover Photos and Images Only
    4. Wybierasz dysk z którego chcesz odzyskiwać (numer dysku jaki jest podany w Mój komputer. Chodzi o kartę SD.
    5.Pokazuje się okno Note for Lost File Rescure - Mode #2
    6. Naciskasz Start
    7.Po zakończeniu odzyskiwania powinno pokazać się Tobie kono i wybierasz folder na dysku twardym gdzie ma zapisać zdjecia. Najlepiej niech zapisze fo swojego folderu. Zaznacz wszystkie zdjecia które chcesz i które zsotały odzyskany i chyba trzeba nacisnać recover lub next. To trwa także troszkę czasu.

Co do programów to jest ich na prawdę baaardzo wiele. Bardzo znanym jest Data Recovery firmy Ontrack. jest do niego łatka po polsku, lecz czy do odzyskania trzeab aż tak dobrze znać angielski? Wystarczy kilka słówek:-)
    recover - odzyskiwać, next - dalej, bad - zły, good - dobry, destination - folder docelowy/przeznaczenie i to chyba wszystko :-).
  • REKLAMA
  • #7 1474585
    ojo
    Poziom 12  
    Sciagłam ten program ale piszesz mi ze tam ma byc CF/SM/FLASH, a ja mam CM/SM/MMC,a teraz zobaczyłam że aparat ma wyładowane akumulatory,ale jest podpiety pod komp,czy to w czyms przeszkadza,bo nie mam ładowarki przy sobie bo zostawiłam zasilacz u rodzinki?może to jest ta przeszkoda?ściągnełam program BADCOPY PRO,czy to ma byc to ?czy inną wersję mam sciągnąć?
  • #8 1474702
    Agentlos
    Poziom 25  
    Może być ta. Nie ma duzej różnicy. Ważne, aby zobaczyło aparat. Akumulatory powinny być jednak naładowane, bo aparat nie działa z portu USB z komputera tyko z własnego zasilania.
    Masz może GG? Było by szybciej?

Może masz tlena => konto na o2?
  • #9 1474725
    ojo
    Poziom 12  
    jasne podam moje 3865263

Dodano po 4 [minuty]:

chyba zaraz dostanę do głowy!!!nie ma gg,net jest,pewnie awaria nastapiła znowu,czasami tak mamy,ostatnio coraz częściej,

Podsumowanie tematu

✨ Użytkowniczka przypadkowo usunęła wszystkie zdjęcia z aparatu cyfrowego PREMIER DC 2300 podczas próby skasowania pojedynczego pliku. W odpowiedzi zalecano użycie programu BadCopy do odzyskiwania danych z karty pamięci aparatu. Instrukcje obejmowały podłączenie aparatu do komputera, wybór odpowiedniego dysku (karty SD lub innej pamięci wymiennej), zaznaczenie opcji wyszukiwania tylko plików graficznych oraz rozpoczęcie procesu odzyskiwania. Podkreślono, że jeśli zdjęcia nie zostały nadpisane nowymi danymi, odzyskanie jest możliwe w 100%. Użytkowniczka miała trudności z obsługą programu i wyborem właściwych opcji, a także zasilaniem aparatu podczas podłączania do komputera, gdyż akumulatory były rozładowane. Zasugerowano, że aparat musi mieć własne zasilanie, ponieważ nie działa z portu USB. Wskazano również alternatywne programy do odzyskiwania danych, takie jak Data Recovery firmy Ontrack, z polską łatką. Dyskusja zawierała szczegółowe kroki obsługi programu BadCopy oraz wyjaśnienia dotyczące terminologii angielskiej używanej w oprogramowaniu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA