logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop HP Pavilion G6 2220ew nie moge wejść w bios

bystrzak23 13 Gru 2014 12:24 2841 7
REKLAMA
  • #1 14218248
    bystrzak23
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam mam taki problem iz hp pavilon g6 2220ew nie ładuje biosu probowałem wszystkich metod przez f10 jak i równiez przez esc i wtedy f10 jednakze nic to nie daje aktualizowałem bios bo w funkcje diagnostyczne idzie wejsc i dalej to samo czy myslicie ze to na płycie się skopała kostka biosu?

prosze o rady co zrobic
  • REKLAMA
  • #2 14218258
    elessar87
    Poziom 33  
    Ocena: 88
    Spróbuj w ten sposób: Link
  • REKLAMA
  • #3 14218287
    bystrzak23
    Poziom 10  
    próbowałem juz tego byłem na tej stronie esc działa f1 działa f2 działa a reszta nie działa tak jakby bios był skopany

Dodano po 1 [minuty]:

a czy idzie zresetować jakos bios wiem ze czasami zwiera sie na płycie dwa punkty w toshiba np
  • REKLAMA
  • #4 14218303
    elessar87
    Poziom 33  
    Pracujesz na Ósemce? Próbowałeś dostać się do BIOS'u za jej pośrednictwem?

bystrzak23 napisał:
    a czy idzie zresetować jakos bios wiem ze czasami zwiera sie na płycie dwa punkty w toshiba np

Wiąże się to z koniecznością rozłożenia komputera i utratą ewentualnej gwarancji. Często też bateria jest wlutowana.
  • REKLAMA
  • #5 14218306
    bystrzak23
    Poziom 10  
    dysk rowniez wyciagnałem z nadziejaze wyskoczy komunikat o biosie ale takze nic nie działa

Dodano po 2 [minuty]:

ja nie moge wogole do systemu dojsc pokaze sie tylko logo błysnie ładowanie systemu i reset chciałem zgrac dane i system nowy wgrac ale komp nie reaguje na f9 f10 i f11 na esc f1 f2 reaguje
  • #6 14218356
    elessar87
    Poziom 33  
    I wszystko to po aktualizacji BIOS'u? W jaki sposób jej dokonałeś?
  • #7 14218366
    bystrzak23
    Poziom 10  
    sciagnałem ze strony hp wszedłem w f2 bios megament bios update i wybrałem plik z rozszerzeniem bin zaktualizowało bezbłednie ale to nic nie daje

Dodano po 3 [minuty]:

nie nie w kompe zostały właczone aktualizacje systemowe i antywirusa i podczas wykonywania tego komp sie wyłaczył zrestartował i tak juz mu zostało cały czas kreci sie w koło resetuje na okragło

Dodano po 2 [godziny] 36 [minuty]:

Stawiam na uszkodzenie biosu
  • #8 19220500
    jroman
    Poziom 11  
    Ocena: 27
    Witam Chciał bym się podłączyć pod temat bo mój HP g6 po aktualizacji grupowej sterowników programem Driver Booster nie włącza się a mianowicie wentylator pracuje ale brak obrazu, wyjmowałem pamięci, wyjąłem i sformatowałem dysk , odpinałem baterie bios i bez zmian. Co może być nie tak?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z laptopem HP Pavilion G6 2220ew, który nie ładuje BIOS-u. Próbował różnych metod dostępu do BIOS-u, takich jak klawisze F10 i ESC, ale bezskutecznie. Po aktualizacji BIOS-u komputer nie uruchamia się poprawnie, a jedynie wyświetla logo i resetuje się. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie BIOS-u, ponieważ nie może uzyskać dostępu do systemu operacyjnego ani zainstalować nowego systemu. Inny użytkownik zgłasza podobny problem po aktualizacji sterowników, gdzie wentylator działa, ale brak jest obrazu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA