logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Husqvarna 340 - brak smarowania, czy pompka oleju ma regulację?

Kuciaku 16 Gru 2014 12:46 12132 9
REKLAMA
  • #1 14227670
    Kuciaku
    Poziom 9  
    Ocena: 14
    Witam. Nie mogę sobie poradzić ze smarowaniem w pile husqvarna 340. Pile kupiłem używana i nie wiem czy kompletna. Czy ten rodzaj pompki oleju również posiada regulacje?? U mnie wałek pompki z cylinderkiem osadzony jest w "widełkach" obudowy i nie ma żadnej regulacji od spodu piły.
  • REKLAMA
  • #2 14227698
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 14227699
    Tomekk06
    Poziom 13  
    Ocena: 45
    Ten, co masz nie ma regulacji. Wałek nieprzytarty?? Wyjmij przewód ze zbiornika oleju i go wyczyść tak jak i całą pompkę.
  • REKLAMA
  • #4 14227708
    janszy3643
    Poziom 29  
    Ocena: 310
    Jeżeli wałek nie jest "wytarty" i ma odpowiedni skok, to sprawdź czy pompa podaje olej przy odkręconym korku wlewu oleju, często się zdarza że taka wiekowa piła ma zapchane- niedrożne odpowietrzenie zbiornika oleju.
  • #5 14227888
    Kuciaku
    Poziom 9  
    W zbiorniku oleju jest tylko sitko zamontowane jak by na stale w ściance karteru, nie ma wężyka. Przedmuchałem, złożyłem, frezy walka się zdeformowały a olej nie pokazał się nawet przez chwile w otworze blachy, ale jak by pokazał się na jej dole. Dodam ze prowadnica była zdjęta i że ta pompka i ślimak były w tej pile zamontowane. Wałek ma jedenaście ząbków.

• REKLAMA
  • #6 14227991
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 14228020
    Kuciaku
    Poziom 9  
    Wałek się uszkodził, nie zużył. Teraz wygląda to tak.

Husqvarna 340 - brak smarowania, czy pompka oleju ma regulację? Husqvarna 340 - brak smarowania, czy pompka oleju ma regulację?
  • REKLAMA
  • #8 14228063
    Tomekk06
    Poziom 13  
    Ocena: 45
    wałek do wymiany, ślimak też by można wymienić nie kosztuje majątku czasem też warto wymienić tą blaszkę co przylega do obudowy karteru(silnika). Sprawdź czy wałek kręci się lekko w cyliderku pompy jak nie to kup kompletną pompę.
  • #9 14228106
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 14228160
    Kuciaku
    Poziom 9  
    Dziękuję serdecznie za rady. Zamówię części i zacznę walkę od nowa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z smarowaniem w pile Husqvarna 340, którą kupił używaną. Okazało się, że w tym modelu nie ma regulacji smarowania. Użytkownik został poinstruowany, aby sprawdzić wałek pompki oleju oraz drożność odpowietrzenia zbiornika oleju. Po dalszych analizach stwierdzono, że wałek jest uszkodzony, co wymaga jego wymiany, a także wymiany ślimaka napędzającego pompkę. Użytkownik planuje zamówić części i podjąć dalsze działania w celu naprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA