Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sony HCD-H55 - Wieża nie włącza się.

karol1996 16 Gru 2014 23:26 645 2
  • #1 16 Gru 2014 23:26
    karol1996
    Poziom 19  

    Witam,
    Jak w temacie, posiadam wieżę Sony HCD-H55. Po włączeniu do sieci świeci się tylko kontrolka przy przycisku Power. Żaden z przycisków nie reaguje.
    Wyniki pomiarów:
    Wyjście na STK:
    1. 25V
    2. GND
    3. - 25V
    4. GND
    5. 0V
    6, 7, 8 - GND
    Na płytę główną:
    1. -24V
    2. 12.3V
    3. -19.3V
    4. 0V
    5. -19.3V
    6. 0V
    7. 0V
    8. 0V
    9. GND
    10. 0V
    11. GND
    12. 3, 1V
    13. GND
    14.-
    15. GND
    Pomiary napięć na ukł. scalonym w zasilaczu:(m5032l)
    1. GND
    2. 0V
    3. 0V
    4. -25V
    5. 0V
    6. 0.53V
    7. 25V
    8. 0V
    Zostały wymienione wszystkie rezystory bezpiecznikowe.
    Dołączam SM do tej wieży.

    Pozdrawiam,
    Karol

    0 2
  • #2 16 Gru 2014 23:40
    SERVICE-AV
    Poziom 39  

    Masz manual, wiesz gdzie jest kontroler, chyba możesz samemu zmierzyć niż oczekiwać od innych wyręczenia w czytaniu schematu .
    Czy rezystory były spalone że wymagały wymiany?

    0
  • #3 17 Gru 2014 19:26
    karol1996
    Poziom 19  

    Witam
    Klient niestety zrezygnował z naprawy.
    Temat do zamknięcia.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo