Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung Ace - Jak odblokować

szarottka 22 Dec 2014 20:39 2427 8
    szarottka
    Level 2  
    Syn zablokował mi telefon (ekran zablokowany symbolem) Telefon wyświetla mi aby zarejestrować się na konto gmail. Po wpisaniu prawidłowego hasła pisze, że jest nieprawidłowe. Miałam wyłączony dostęp do internetu. Chwilowo wi-fi też wyłączone.
    Pojęcia nie mam co zrobić.
    0xC0FFEE
    Level 18  
    Witaj, jeśli chcesz odblokować telefon kosztem utraty danych to tylko twardy reset - kasuje dane. Jeśli utrata danych w telefonie jest kłopotem to tylko serwis GSM i niemałe koszty.
    szarottka
    Level 2  
    A jakie dane się traci? Wszystkie numery telefonów? Da się w serwisie (ile to kosztuje?) zrobić to bez utraty?
    0xC0FFEE
    Level 18  
    Kontakty, które masz zapisane na karcie SIM będą zachowane, a dane z pamięci telefonu traci się wszystkie bez wyjątku - tak jakbyś miała nowy telefon, bez danych, zdjęć, kontaktów smsów, ustawień itd. W dobrym serwisie jeśli mają odpowiednie oprogramowanie do tego typu zleceń od 100 zł (ze względu na drogi sprzęt do złamania hasła).
    szarottka
    Level 2  
    dzięki - przejdę się i zapytam. A nie da się tych kontaktów jakoś przegrać na komputer?
    patrykGSM
    Level 21  
    0xC0FFEE wrote:
    Kontakty, które masz zapisane na karcie SIM będą zachowane, a dane z pamięci telefonu traci się wszystkie bez wyjątku - tak jakbyś miała nowy telefon, bez danych, zdjęć, kontaktów smsów, ustawień itd. W dobrym serwisie jeśli mają odpowiednie oprogramowanie do tego typu zleceń od 100 zł (ze względu na drogi sprzęt do złamania hasła).

a jakie oprogramowanie łamie hasło zablokowane np. wzorem ???
    OlekMTG
    Level 34  
    patrykGSM wrote:

Na przykład takie:
    https://www.paraben.com/device-seizure.html

Jeśli jednak telefon miał włączone połączenie z internetem to można go odblokować logując się na konto google z komputera.
    patrykGSM
    Level 21  
    OlekMTG wrote:
    patrykGSM wrote:

Na przykład takie:
    https://www.paraben.com/device-seizure.html

Jeśli jednak telefon miał włączone połączenie z internetem to można go odblokować logując się na konto google z komputera.

Testował ktoś to oprogramowanie ?
    0xC0FFEE
    Level 18  
    BST, MFC ale nie jestem pewnien czy w tak niskiej wersji Androida obsłuży. Wystarczy pooszukać, robi się tego dużo.