logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawieszanie się folderów i kart w Chrome po formacie systemu - wirus?

intrax 26 Gru 2014 17:13 1323 10
REKLAMA
  • #1 14257299
    intrax
    Poziom 9  
    Witam, mam następujący problem systemu. Po otwarciu jakiegokolwiek folderu dochodzi do zacięcia danego folderu, działa wszystko oprócz otwartego okna. Nie można go zamknąć ani otworzyć żadnej zawartości tego folderu. Problem na jakiś czas znika po otwarciu menadżera zadań ale po paru chwilach wraca. Kolejny przykład to przeglądarka Google Chrome po otwarciu nowej karty, przy próbie przełączenia na inną kartę powoduje zamykanie jej.
    Żaden program antywirusowy jaki miałem nie wykrywał zagrożenia ani błędów tak samo programy typu CCleaner lub ADW Cleaner nie pomagają. Z formatowałem wszystkie partycje dysku, nagrałem nowy system ale problem pozostał.
    Problem zaczął się na laptopie prawdopodobnie przy przerzucaniu plików z pendrive i niestety taki sam problem jest teraz na komputerze stacjonarnym i notebooku ( nie podłączonym w ogóle do internetu).
    Proszę o jakieś rady jak rozwiązać ten problem.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14257402
    intrax
    Poziom 9  
    Addition i FRST w załącznikach.
    Załączniki:
    • FRST.txt (10.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (5.78 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 14257582
    intrax
    Poziom 9  
    Program nie wykazał żadnych zagrożeń... Czy przyczyną może być wirus w biosie? Nie mam już pomysłów jak to rozwiązać, a problem jest bardzo denerwujący ii uciążliwy.
    Inny laptop, który też miał kontakt z tym samym pendrive działa bez problemu póki co. Posiada Windows 8.1 (jest nowy Samsung model:NP905S3G-K02PL)
  • #7 14257849
    intrax
    Poziom 9  
    Proszę. O to chodziło?
    Załączniki:
    • Zawieszanie się folderów i kart w Chrome po formacie systemu - wirus? 1.png (335 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Zawieszanie się folderów i kart w Chrome po formacie systemu - wirus? 2.png (303.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 14257976
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    Zgraj wazne dane na inny nosnik. Nastepnie wykonaj zerowanie przy pomocy mhdd. Zerowanie usunie wszystko z calego dysku bez mozliwosci odzyskania!

Po zakonczeniu daj zdjecie ekranu z mhdd z widocznymi czasami dostepu do sektorow.
  • #9 14263847
    intrax
    Poziom 9  
    Po zerowaniu dysku i nagraniu świeżego systemu problem na razie zniknął ale mam problem z odnalezieniem sterowników do laptopa. Czy mógł by ktoś w tym pomóc? Toshiba Satellite c660 1mt
    Załączniki:
    • Zawieszanie się folderów i kart w Chrome po formacie systemu - wirus? DSC_0339.jpg (1.43 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #10 14263989
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    Dysk do wymiany. Zerowanie pomoglo tylko na chwile.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zawieszaniem się folderów i kart w przeglądarce Google Chrome po formacie systemu. Problemy występują na laptopie, komputerze stacjonarnym oraz notebooku, nawet gdy nie są podłączone do internetu. Użytkownik próbował różnych programów antywirusowych oraz narzędzi do czyszczenia systemu, ale nie przyniosły one rezultatów. Po sformatowaniu dysku i zainstalowaniu nowego systemu problem na chwilę ustąpił, jednak powrócił. Użytkownik podejrzewa, że przyczyną mogą być wirusy, w tym potencjalny wirus w BIOSie. W odpowiedziach sugerowano użycie narzędzi diagnostycznych, takich jak Farbar Recovery Scan Tool, Dr.WEB CureIt oraz CrystalDiskInfo. Po zerowaniu dysku i ponownym zainstalowaniu systemu problem zniknął, ale pojawił się nowy problem z odnalezieniem sterowników do laptopa Toshiba Satellite c660 1mt.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA