witam mam problem z komputerem. Zainstalowałem system na dysku ssd a nastepnie dołączylem hdd który był podzielony na 3 partycje. W ustawieniach zarządzanie dyskami chcialem połączyc 3 partycje w jedną. niestety przez przypadek zaznaczylem funkcję "oznacz jako partycję aktywną" i nie moglem jej cofnąc. Po ponownym uruchomieniu komputera wyswietlił mi sie komunikat brak Bootmgr. Nie wiedzialem co robic to zainstalowalem ponownie system (win 7) na dysku ssd mając nadzieje ze ustawienia bd domyslne. Teraz w zarządzaniu dyskami Na partycji C (ssd) mam komunikat Zdrowy,Rozruch,Plik stronicowania,Aktywna,Zrzut awaryjny,partycja podstawowa. Na partycji D mam Zdrowy,(System,Aktywna,Partycja podstawowa) Na partycji E Zdrowy i partycja podstawowa. Jakim cudem skoro win zainstalowany mam na SSD jest tez na hdd.
Jak cofnąc tą funkcje aktywną, dlaczego jak ustawie w biosie na ssd rozruch to ponownie pokazuje sie komunikat brak bootmgr, a jak ustawie rozruch na hdd win odpala. Prosze o pomoc i dokładny opis jak postępowac, gdyz nie zabardzo ogarniam sprawy z komputerami. Płyta Główna Msi B75A-G43 na której biosu tez nie za bardzo ogarniam. Prosze o pomoc, w przeciwnym wypadku czeka mnie serwis.
Jak cofnąc tą funkcje aktywną, dlaczego jak ustawie w biosie na ssd rozruch to ponownie pokazuje sie komunikat brak bootmgr, a jak ustawie rozruch na hdd win odpala. Prosze o pomoc i dokładny opis jak postępowac, gdyz nie zabardzo ogarniam sprawy z komputerami. Płyta Główna Msi B75A-G43 na której biosu tez nie za bardzo ogarniam. Prosze o pomoc, w przeciwnym wypadku czeka mnie serwis.