logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Po reinstalacji win 7 dodatkowy dysk widzi jako dynamiczny nieprawidłowy

pasazerski 12 Sie 2019 20:08 528 7
  • #1 18111612
    pasazerski
    Poziom 2  
    Przejrzałem tematy na forum dotyczące podobnego problemu ale nie radzę sobie z obsługą DMDE.

W laptopie mam dwa dyski - SSD z systemem i dodatkowy HDD na dane. Po formacie Windows widzi dysk HDD jako dynamiczny nieprawidłowy.

Po usunięciu partycji podstawowej 1TB i przywróceniu partycji Multimedia i Architektura DMDE nie może zapisać zmian z powodu błędu "winerror 87".

W załączniku załączam zrzut ekranu z DMDE oraz wynik skanowania dysku.

Po reinstalacji win 7 dodatkowy dysk widzi jako dynamiczny nieprawidłowy Po reinstalacji win 7 dodatkowy dysk widzi jako dynamiczny nieprawidłowy Po reinstalacji win 7 dodatkowy dysk widzi jako dynamiczny nieprawidłowy

Czy da radę odzyskać ukryte przez Windows partycje?
  • #2 18112424
    kaleron

Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 2344
    Tak - masz szansę. Musisz ustalić, które z tych partycji są Twoje. Numer pierwszego sektora kolejnej powinien być o 1 większy od ostatniego sektora poprzedniej. Możesz sobie pomóc zaglądając do środka przyciskiem "otwórz wolumin". Wstawiając partycje koniecznie zapisz dane wycofywania - pomogą Ci wrócić do stanu poprzedniego, jeśli coś pójdzie nie tak. Przeczytaj instrukcję - dzięki temu obsługa programu staje się łatwiejsza.
    Konto firmowe:
    Kaleron sp. z o. o.
    Hirszfelda 4/18, Jelcz-Laskowice, 55-231 | Tel.: 713XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://kaleron.pl
  • #3 18112689
    pasazerski
    Poziom 2  
    Dzięki za odpowiedź. Zależy mi na przywróceniu partycji Multimedia i Architektura. Zastanawia mnie dlaczego obie partycje w DMDE są zdublowane. Z tego co się zorientowałem partycja Multimedia która jest większa 682 GB po naciśnięciu "otwórz wolumin" okazuje się być pusta. Te wszystkie partycje "boot" i "volume" są to partycje nie stworzone przeze mnie.
  • #4 18112732
    kaleron

Ocena: 2344
    Sprawdź wszystkie - tak będzie prościej. Jeśli wszystkie będą puste - będziesz musiał je przeskanować. Tak nie widząc Twojego dysku sprawdziłbym mniejsze warianty i zajrzałbym do sektora 1 077 876 736. Może to nie koniec poszukiwań, ale od tego bym zaczął.
    Konto firmowe:
    Kaleron sp. z o. o.
    Hirszfelda 4/18, Jelcz-Laskowice, 55-231 | Tel.: 713XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://kaleron.pl
  • #5 18118701
    pasazerski
    Poziom 2  
    No więc tak:
    próbuję różnych konfiguracji ustawień partycji w DMDE tak jak na obrazku 1, ale za każdym razem efekt jest taki, że program pokazuje błąd WinError 87 pokazując sektory niemożliwe do zapisania - za każdym razem jest to pierwszy sektor którejś z partycji które chcę przywrócić.

Czy znacie może jakieś rozwiązanie mojego problemu? Szukając w google ciężko znaleźć jakieś informacje na temat tego błędu WinError 87.

Po reinstalacji win 7 dodatkowy dysk widzi jako dynamiczny nieprawidłowy Po reinstalacji win 7 dodatkowy dysk widzi jako dynamiczny nieprawidłowy
  • #6 18118862
    Łukasz_W

Ocena: 658
    Prawdopodobnie jest to uszkodzenie fizyczne i rozwiązaniem byłoby wykonanie kopii dysku a następnie przywrócenie partycji na tejże kopii.
    Konto firmowe:
    HEX SERWIS
    Smołdzinska 2B/16, Kobysewo, 83-304 | Tel.: 530XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://hex-serwis.pl
  • #7 18120522
    pasazerski
    Poziom 2  
    Panowie, a poratuje któryś z Was instrukcją jak dla idioty, krok po kroku, jak odzyskać te dane? Bo korzystając z youtuba i podobnych wątków na elektrodzie nie daję jednak rady.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po reinstalacji systemu Windows 7, użytkownik napotkał problem z dodatkowym dyskiem HDD, który został rozpoznany jako dynamiczny i nieprawidłowy. Użytkownik próbował przywrócić partycje Multimedia i Architektura za pomocą DMDE, jednak napotkał błąd "WinError 87" przy próbie zapisu zmian. Uczestnicy dyskusji sugerowali, aby sprawdzić sektory dysku oraz wykonać kopię zapasową, a następnie przywrócić partycje na tej kopii. Wskazano również na możliwość uszkodzenia fizycznego dysku oraz potrzebę dokładnego przeszukania partycji w DMDE.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA