Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

VW Polo - Szukam schematu bezpieczników

Gadziowa 27 Gru 2014 20:38 2214 3
  • #1 27 Gru 2014 20:38
    Gadziowa
    Poziom 2  

    Witam, posiadam Volkswagen Polo III 1,4 benzyna. Czy mógłby mi ktoś z was podać schemat bezpieczników? Bo nie działają mi wycieraczki przednie i spryskiwacz. Myślę, że problem może leżeć w spalonym bezpieczniku i nie wiem który to jest. Z góry dziękuję. Pozdrawiam

  • #2 27 Gru 2014 20:40
    opamp
    Użytkownik obserwowany

    Od lewej do prawej strony, położenie pionowe:
    1,2- elektronika silnika
    3- układ elektryczny silnika
    4- układ zapłonowy
    5,6- automatyczna skrzynia biegów
    7- komputer ABS
    8- zawory wtryskowe, sonda lambda
    9,10- elektronika silnika
    11- klakson, ogrzewanie siedzeń
    12- światło drogowe prawe, kontrolka
    13- światło drogowe lewe
    14- światło mijania prawe, regulacja zasięgu
    15- światło mijania lewe
    16- światło tylne prawe i postojowe
    17- światło tylne lewe i postojowe
    18- światło cofania, ogrzewane dysze, oświetlenie dźwigni przełączania zakresów.
    19- światła przeciwmgłowe, tylne światła przeciwmgłowe
    20- światła hamowania
    21- światła ostrzegawcze
    22- kierunkowskazy
    23- wycieraczki, zmywanie przedniej szyby
    24- wycieraczka i zmywanie tylnej szyby.
    Od lewej do prawej strony, położenie bezpieczników poziome:
    25- ogrzewanie tylnej szyby i lusterek
    26- wskaźniki, immobiliser
    27- wskaźniki, oświetlenie wewnętrzne
    28- zapalniczka, radio, centralny zamek
    29- oświetlenie wewnętrzne, silnik dmuchawy
    30- dmuchawa
    31- oświetlenie tablicy rejestracyjnej
    32- pompa paliwa.

  • #3 27 Gru 2014 21:30
    Gadziowa
    Poziom 2  

    Dziękuję. Znasz się może na tym choć trochę? Przestały mi działać przednie wycieraczki. Spryskiwacze też nie działają (nie słychać "pompki") Tylna wycieraczka działa więc nie wiem czy może być problem w bezpiecznikach.

  • #4 27 Gru 2014 21:51
    opamp
    Użytkownik obserwowany

    Bezpiecznik , przełącznik wycieraczek itp... po kolej trzeba sprawdzać....

    Bezpiecznik 23 jest na przednie od dzielny....

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME