Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Man TGA ogrzewanie Eberspacher Airtronic D4

szyniu 28 Dec 2014 14:22 2502 5
    szyniu
    Level 20  
    Witam mam problem z ogrzewaniem w takim samochodzie potrzebuje schemat do tego konkretnego auta bo nie wiem jak ono w Manie jest dokładnie podpięte, prześledził bym powoli na piechotę.

Zasilanie jest i masa i na żółtym przewodzie po włączeniu klawisza grzania też się pojawia prąd.
    Pompka działa po podaniu zasilania na inst, urządzenie przeglądnięte żarnik ok, wentylator sprawny,podmieniałem nawet sterownik bo taki akurat mam o identycznych numerach dokładnie z mana.Urządzenie nie jest zablokowane i nie wyrzuca błędów, po włączeniu klawisza grzania całkowita cisza.

Auto nie posiada ADR ani innych zabezpieczeń jest z roku 2007 silnik d20 cr Euro4.

Każda pomoc mile widziana z góry dzięki.
    miler80
    Level 34  
    szyniu wrote:
    Urządzenie nie jest zablokowane i nie wyrzuca błędów

Czym diagnozowaleś?
    szyniu
    Level 20  
    jal test mi się połączył przez złącze ale co prawda w opisie jest d3lcc ale komunikacje nawiązuje, w sterowniku nie ma błędów chyba że diagnostyka przekłamuje ale tylko takim urządzeniem dysponuje.
    miler80
    Level 34  
    Podepnij Edith ewentualnie tester zegarowy. Błędy ci pokaże.
    MAN Electronics
    VIP Meritorious for electroda.pl
    szyniu wrote:
    Airtronic D4
    szyniu wrote:
    co prawda w opisie jest d3lcc
    ????
    Pożycz texe ładnie robi D4 lub
    miler80 wrote:
    Podepnij Edith
    szyniu
    Level 20  
    Sprawdziłem jeszcze raz wszystko na piechotę i wszystko wskazywało że jest dobrze jeśli chodzi o instalacje elektryczną i elementy ogrzewania został tylko sterownik,
    zegarkiem nie było żadnych błędów i nie był zablokowany ale wykonałem procedurę odblokowania.
    Nic to wszystko nie dało więc postanowiłem podmienić sterownik.
    Po wymianie ogrzewanie zaczęło pracować więc temat uważam za zamknięty.
    Dziękuję za pomoc wszystkim.