logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Man TGA - Eberspacher Airtronic D4 nie włącza się po spadku temperatury

wit-trans 09 Paź 2015 10:41 5445 4
REKLAMA
  • #1 15053011
    wit-trans
    Poziom 11  
    Ocena: 68
    Witam , Mam taki problem: w Manie TGA Airtronic D4, odpala normalnie, nagrzeje kabinę do np. 23 stopni, i potem zwalnia praktycznie do zera , tzn, po malutku się kręci , czyli jest ok. ale jak w kabinie temperatura spada to powinno ruszyć a nie rusza , temp. w kabinie 10 a ono dalej nie rusza, na prostokątnym wyświetlaczu pali się ikona 3 łamane strzałki że niby pracuje. Wyłączę , włączę ponownie - sytuacja powtarza się, nagrzeje , zwolni i już nie ruszy.
  • REKLAMA
  • #2 15054412
    artin.bruyen
    Poziom 17  
    Ocena: 131
    sprawdz czujnik temperatury czy nie jest zaklejony
  • REKLAMA
  • #3 15063042
    matwiej28
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Sterownik do naprawy.
  • REKLAMA
  • #4 15063823
    apollo229
    Poziom 21  
    Ocena: 228
    Pośrodku deski rozdzielczej jest czujnik temperatury (plastik deski "ponacinany" - nie wiem jak to nazwać),
    Sprawdź, czy czujnik nie jest "zaklejony" kurzem. Czasami oczyszczenie załatwia sprawę
  • #5 15533538
    wit-trans
    Poziom 11  
    Ocena: 68
    Problem był zły obieg powietrza, w manie tga wylot pod prawym siedzeniem skierowany praktycznie na zasysanie chłodnego powietrza z kabiny - wloty pod panelem bezpieczników, rozsypał się kanał wylotowy z lewego siedzenia i całe powietrze szło z prawego wylotu na zasysanie, w tym obiegu sobie szybko nagrzał i zwalniał, jak założyłem kawałek rury na wylot i skierowałem ciepłe powietrze na środek kabiny , problem zniknął.
REKLAMA