logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy S4 i9505 zepsuty mikrofon w trybie głośnomówiącym

matek188 30 Gru 2014 11:49 4419 1
REKLAMA
  • #1 14271083
    matek188
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam,
    Od jakiegoś czasu mam problem z trybem głośnomówiącym w Galaxy S4 i9505. Myślę, że stało się po zalaniu, ale głowy nie dam sobie uciąć bo wczesnej nie korzystałem z trybu głośnomówiącego.

Problem polega na tym, że po włączeniu trybu głośnomówiącego w moim telefonie, ja wszystko słyszę w porządku natomiast osoba do której dzwonie, słyszy straszne trzaski i brzęczenie kompletnie nie słychać co mówię. Przy normalnej rozmowie bez trybu głośnomówiacego wszystko jest w porządku.

Domyślam się że jest to wina mikrofonu, i pytanie brzmi czy jest jakiś osobny mikrofon do trybu głosnomówiącego w Galaxy S4? Na allegro znalazłem całą taśmę z USB i mikrofonem (tylko nie wiem czy to ten od TG) i zastanawiam się czy po wymianie to pomoże.

link do audio co słyszy rozmówca:
    drive.google.com/file/d/0B1AFIUl0mTB8My0wYUlrQ0NvMUk/view?usp=sharing

Pozdrawiam
    Załączniki:
    • audio.rar (6.91 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14634644
    matek188
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Sprawa rozwiązana, żeby działał tryb głośnomówiący należało wymienić mikrofony na płycie głównej. Niestety telefon musiał pójść do serwisu bo z płytą główną wolałem sam się nie bawić.
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Samsung Galaxy S4 i9505 zepsuty mikrofon w trybie głośnomówiącym P1050974.JPG (2.8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA