Mam problem z kamerą IP teoretycznie powinna być pod adresem 192.168.1.123 ale niestety jej tam nie ma ? w jaki sposób mozna ustalic jej adres? kamera to TR-WIPD122POE
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamArtex ZUT napisał:Nie wiem mam tylko kamerę ( teoretycznie nową ) ale niestety na adresie z naklejki jej nie odnajduje
Artex ZUT napisał:bez obrazy gdybym wiedział lepiej to by mnie tu nie było ale za nim tu wszedłem to sprawdziłem co mogłem kable zasilacze czylink jest aktywny itp
Cytat:w tej chwili uruchomiłem Angry IP Scanner podałem zakres 192.168.0.0 do 192.168.10.254 obecnie przeszukał do 192.168. 4.130 i jej nie wykrył
Artex ZUT napisał:Przewód oryginalny sprawdzony 100% dobry
sorry jeśli cie urażę ale jeśli potrafisz pomóc wnieś do sprawy coś konkretnego a nie pytasz o pierdoły , tyle sprawdziłem za nim wszedłem na forum
Cytat:" co TY sam byś na to odpowiedział gdy w opisie nie ma nic??.Jak znaleźć adres IP pod którym jest kamera?
Artex ZUT napisał:wystarczy poczytac poprzednie wpisy pisałem że jest link i że sprawdziłem kable
Ale OK od początku kaera świeci , karta sieciowa w kamerze działa , link na ruterze zapala się i miga, program przeszukał zakres od 192.168.0.0 do 192.168.10.254 i niestety jej nie wykrył co jeszcze można sprawdzić?