Cześć. Mój problem związany jest z laptopem HP Pavilion dv6-6b60ew Entertainment, Win7 x64. Wczoraj wieczorem włączyłem defragmentację dysku C (systemowy defragmentator), która - chcąc nie chcąc - ciągnęła się przez całą noc, i zauważyłem, że laptop nie stosuje ustawień planu zasilania, tzn. nie przygasza i nie wyłącza ekranu po określonym czasie bezczynności. Co to może być i najważniejsze - jak to naprawić? Nigdy wcześniej się to nie zdarzało.
Dodam, że sprzęt był niedawno formatowany i od tego czasu irytujący Windows Update zdołał już zainstalować w sumie jakieś 200 aktualizacji (albo i więcej), zainstalowałem też narzędzie HP do wyszukiwania nowszych sterowników, które jednak stwierdziło aktualność driverów.
Jeśli nie ten dział, to proszę o przeniesienie do odpowiedniego. Nie mogłem zdecydować czy problem bardziej dotyczy Hardware czy Software.
Dodam, że sprzęt był niedawno formatowany i od tego czasu irytujący Windows Update zdołał już zainstalować w sumie jakieś 200 aktualizacji (albo i więcej), zainstalowałem też narzędzie HP do wyszukiwania nowszych sterowników, które jednak stwierdziło aktualność driverów.
Jeśli nie ten dział, to proszę o przeniesienie do odpowiedniego. Nie mogłem zdecydować czy problem bardziej dotyczy Hardware czy Software.

. Na próbę zmieniłem przygaszenie na 1 minutę i wyłączenie ekranu na 2 i działa. Gdzie tu logika?