logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać brakującą partycję na dysku 320GB w Windows 7 64bit?

gw_ 02 Sty 2015 20:26 1758 4
REKLAMA
  • #1 14283432
    gw_
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam,
    potrzebuję bardzo pomocy. Win 7 zgubił mi partycje na drugim dysku w laptopie (n tym bez systemu - 320GB). W załączeniu zrzut z programu DMDE oraz wygenerowany plik z sektorami od 0 do 100. Programem test disk udało mi się przywrócić kilka partycji (dwie ukryte i jedna moja z danymi). Brakuje mi jeszcze jednej i niestety, ale tej dla mnie najważniejszej. Potrzebuję z niej przynajmniej dwa pliki. Windows w zarządzaniu dyskami widział nieprzypisane miejsce, próbowałem dodać literę do dysku, ale to nic nie dało (nie można było otworzyć dysku i system chciał formatować). Proszę o wskazówki jak sobie z tym poradzić.
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • dev0_lba0_101.bin (50.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak odzyskać brakującą partycję na dysku 320GB w Windows 7 64bit? DMDE_print1.jpg (117.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14283703
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1131
    Niepotrzenie kolega przywracał za pomocą testdisk. Sprawdź, czy twoje dane są na $Noname04, ją bez problemu da się odzyskać. Jeśli są tam twoje dane to:
    - Usuń partycję wstawioną w Testdisk Dysk lokalny 126GB.
    - Usuń rozszerzoną 0F 191GB.
    - kliknij na Dysk lokalny xCF 126GB -->Przywracaj, wstaw jako podstawowa.
    - kliknij na $Noname 04 BCF 192GB--> Wstaw jako podstawowa.
    Zastosuj, restart.
  • REKLAMA
  • #3 14283868
    gw_
    Poziom 2  
    Dziękuję za odpowiedź. Jestem laikiem i radziłem sobie jak mogłem. Pliki kopiuję już folderami testdiskiem, metody powyższej nie będę testował, aby nie namieszać. Pliki skopiuję, a partycję sformatuję. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 14283920
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1131
    Nic byś nie namieszał, teraz tylko mieszasz ewentualnie, poza tym wstawione partycje mają uszkodzone kopie boot sektora. Dostęp do partycji miałbyś spod Windows na 95% w przypadku wykonania zaleceń z powyższego mojego postu. W przypadku modyfikacji w DMDE możesz to łatwo cofnąć, zapisywany jest plik umożliwiający cofnięcie operacji. Ale cóż, to twój dysk i twoje dane, więc zrobisz jak zechcesz.
  • #5 14284575
    gw_
    Poziom 2  
    Po skopiowaniu plików, w sposób bezpieczny dla mnie, zrobiłem jak napisałeś i udało się przywrócić partycje bez formatu. Dziękuję za pomoc :)
REKLAMA