logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Windows 7 - Jak odzyskać usunięte partycje i dane z HDD 500 GB?

Remeknapr 26 Lis 2024 08:45 423 10
REKLAMA
  • #1 21320153
    Remeknapr
    Poziom 33  
    Ocena: 183
    Witam

Windows 7, HDD 500 GB. Dysk był podzielony na trzy partycje jak na fotce w pozycji 1. Kliknąłem na partycję zastrzeżoną/Usuń wolumin. System usunął tę partycję i drugą. Została tylko trzecia partycja. Czy da się to odwrócić, ewentualnie odzyskać dane?

Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Windows 7 - Jak odzyskać usunięte partycje i dane z HDD 500 GB? Zarządzanie.jpg (52.27 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21320168
    Remeknapr
    Poziom 33  
    Sorry, pomyliłem dyski, jest 500 GB. jak to zmienić w tytlule tematu. DMDE gdzieś amm, ale długo przyjdzie szukać. Nalazłem DMDE, ale nie bardzo pamiętam jak go używać.
    Załączniki:
    • Windows 7 - Jak odzyskać usunięte partycje i dane z HDD 500 GB? DMDE 1.jpg (100.21 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 21320236
    Remeknapr
    Poziom 33  
    Czy można przez LAN, bo póki co czyszczę tę dobrą partycja na wszelki.
  • Pomocny post
    #6 21320274
    kaleron

Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 2335
    Remeknapr napisał:
    póki co czyszczę tę dobrą partycja na wszelki.
    Po co? Szukasz okazji do zwiększenia ryzyka?

Podałbyś model dysku. Jeśli tylko usunąłeś te partycje, może być wystarczające ich ponowne wstawienie.

Tu:
    https://dmde.pl/
    znajdziesz i najnowszą wersję i instrukcję. Pokaż, jak DMDE zobaczy partycjonowanie tego dysku.
    Konto firmowe:
    Kaleron sp. z o. o.
    Hirszfelda 4/18, Jelcz-Laskowice, 55-231 | Tel.: 713XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://kaleron.pl
  • REKLAMA
  • #7 21320317
    Remeknapr
    Poziom 33  
    [film][/film]
    kaleron napisał:
    [quote="Po co? Szukasz okazji do zwiększenia ryzyka?
    Jakiego ryzyka? Przeniesienie plików na inny komputer w mojej sieci? Zresztą to już bezprzedmiotowe. Ta wersja, której teraz używam nie daje takiego wyboru.[/quote]
    Załączam fotkę tabliczki dysku. Póki co nie mogę zrobić lepszej. Jak ta nie wystarczy to później postaram się o lepszą.

[film][/film]
    kaleron napisał:
    [quote="https://dmde.pl/
    znajdziesz i najnowszą wersję i instrukcję. Pokaż, jak DMDE zobaczy partycjonowanie tego dysku.

Nie stać mnie na kilkaset zł na taki luksus. Póki co rzeźbię po jednym pliku. To kara za głupotę. Jak skończę to spróbuję odbudować partycję za pomocą Testdisk.[/quote]
    Załączniki:
    • Windows 7 - Jak odzyskać usunięte partycje i dane z HDD 500 GB? IMG_20241126_105944.jpg (1.69 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 21320342
    kaleron

Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 2335
    Remeknapr napisał:
    Przeniesienie plików na inny komputer w mojej sieci?
    -
    Remeknapr napisał:
    czyszczę
    nie brzmiało w ten sposób.
    Remeknapr napisał:
    Nie stać mnie na kilkaset zł na taki luksus.
    - demo masz za darmo.
    Remeknapr napisał:
    Póki co rzeźbię po jednym pliku.
    - aktualna wersja pozwala do 4000, ale jeśli wolisz po jednym, naprawdę nie zmuszam.
    Remeknapr napisał:
    . To kara za głupotę.
    - doceniam autorefleksję - niestety często jej brakuje:)
    Remeknapr napisał:
    spróbuję odbudować partycję za pomocą Testdisk
    - DMDE przynajmniej ma wbudowany hex-edytor, gdzie możesz sobie zweryfikować, czy to, co wstawiasz na pewno jest czymś, co chcesz wstawić. + możliwość wstępnego otworzenia woluminu w programie dla zweryfikowania zawartości przed wstawieniem.
    Konto firmowe:
    Kaleron sp. z o. o.
    Hirszfelda 4/18, Jelcz-Laskowice, 55-231 | Tel.: 713XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://kaleron.pl
  • #10 21322215
    Remeknapr
    Poziom 33  
    Odzyskałem praktycznie wszystko, a nawet więcej. Kilka filmów jest uszkodzonych. Odtwarzacz nie może ich renderować.
  • #11 21322236
    Remeknapr
    Poziom 33  
    Podziwiam wiedzę doradzających i bardzo dziękuję za skuteczna pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik systemu Windows 7 z dyskiem HDD 500 GB przypadkowo usunął dwie partycje i poszukuje sposobu na ich odzyskanie. Odpowiedzi sugerują, że jeśli nie nadpisano danych, istnieje szansa na ich przywrócenie. Rekomendowane narzędzia to DMDE oraz Testdisk, które mogą pomóc w skanowaniu i odbudowie partycji. Użytkownik został również poinformowany o możliwości zakupu wersji DMDE Express, która umożliwia odzyskiwanie większej liczby plików jednocześnie. Po zastosowaniu wskazówek, użytkownik zdołał odzyskać większość danych, choć niektóre pliki są uszkodzone.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA