logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór smartfona dla początkującego: Lumia 630, Galaxy Trend Plus, Kazam TV 4.5, LG L65

Lukaszys 03 Sty 2015 10:50 990 6
  • #1 14285258
    Lukaszys
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam, mam do wyboru kilka modeli telefonów. Mianowicie:
    Nokia Lumia 630
    Samsung Galaxy Trend Plus
    Kazam TV 4.5
    LG L65
    Który według Was nadaje się dla osoby początkującej (mowa o środowisku smartfonów) ?
    Mocną stroną telefonu musi być płynność działania i bateria. Gry - nie ma znaczenia jak będą działać, dostęp do większej ilości aplikacji to żadna zaleta. I proszę nie podsuwać innych modeli telefonów, do wyboru są tylko te, które wymieniłem powyżej.
    Pozdrawiam

1. Nowy/używany.
    2. Jaką markę/model preferuję lub używałem do tej pory.
    3. Budowa: standardowy, klapka, rozsuwany.
    4. System operacyjny: symbian, android, windows, inny.
    5. Klawiatura powinna być: standardowa, qwerty, dotykowa.
    6. Wielkość wyświetlacza.
    7. Do czego głównie potrzebny będzie telefon.
    8. Na jakich funkcjach zależy mi najbardziej.
    9. Jakie funkcje są mi całkowicie zbędne lub też mniej ważne.
    10. Warunki/miejsca w których głównie będzie użytkowany telefon.
    11. Założony budżet.
    12. Inne wymagania.

AD1. Nowy/ Telefony wymienione wyżej.
    AD2. Właściwie każdą, bez preferencji na daną markę.
    AD3. Telefony wymienione wyżej.
    AD4. Telefony wymienione wyżej.
    AD5. Telefony wymienione wyżej.
    AD6. Telefony wymienione wyżej.
    AD7. Jak telefon głownie do gadania / czasem pyknąć fotkę + ewentualnie internet (tj. Przeglądanie stron internetowych), ale bardzo rzadko
    AD8. Ad 7. + przydałaby się dobra bateria
    AD9. Możliwość grania w gierki / ilość aplikacji / itd
    AD10. Wieś/ wśród dzieciaków, więc nie może się rozpaść na kawałki po upadku z 30 cm
    AD11. Telefony wymienione wyżej.
    AD12. Brak

Nijak mają się te pytania/odpowiedzi do stanu rzeczywistego.
    Telefon dla kobiety wiek 27+, mężatka z dwójką dzieci w wieku do 3 lat. Nie korzystała nigdy ze "smartfona" Telefon z abonamentu, więc w grę wchodzą wyłącznie wyżej wymienione telefony. Cena taka sama, więc nie ma znaczenia. Kwestia, który telefon będzie najlepszy dla takiej osoby? Osobiście jestem za lumia 630 a Wy?
  • #2 14286121
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2090
    LG L65 one najlepiej się sprawdzają na wioskach.
  • #3 14287246
    Lukaszys
    Poziom 12  
    Tylko czy będzie dobry dla początkującej osoby.
  • #4 14287711
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Moim zdaniem zdecydowanie tak w szczególności jest polecany dla mężatek z dziećmi.
  • #5 14294597
    Lukaszys
    Poziom 12  
    Mam to traktować jako dowcip? Czuje ironie w tej wypowiedzi.
  • #6 14294767
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Traktuj jak chcesz. Podajesz, że mężatka z dziećmi będzie użytkownikiem tego telefonu więc moim zdaniem ten model będzie najbardziej odpowiedni gdyż ma najtańsze części zamienne a wiadomo, że dwóje dzieci to zawsze któreś z nich weźmie telefon rzuci nim a wtedy rozbije się powiedzmy LCD i naprawa będzie najtańsza. :D
  • #7 14299125
    Lukaszys
    Poziom 12  
    Sprawdziłem kolego i naprawa samego dotyku jest tańsza w nokii (20-70 zł) niż w lg (70+ zł) Ekran + ramka + dotyk dla nokii (170 zł) w LG trzeba sumować i samemu składać (70 dotyk 90 ekran + ramka nie wiem ile + klej) Więc, nie zgadzam się z tym, że części zamienne są tańsze do lg. W dodatku "omacałem" oba modele i nokia wydaje się bardziej solidna. Ten LG jest tak jakby z taniego plastiku. Więc wybieram nokię, na + także jest prostota działania. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji na temat wyboru smartfona dla początkującego użytkownika, uczestnicy porównują cztery modele: Nokia Lumia 630, Samsung Galaxy Trend Plus, Kazam TV 4.5 oraz LG L65. Użytkownicy zwracają uwagę na płynność działania i żywotność baterii jako kluczowe cechy. LG L65 jest polecany, szczególnie dla osób z dziećmi, ze względu na dostępność tańszych części zamiennych. Jednakże, jeden z uczestników podważa tę opinię, wskazując, że naprawa Nokii jest tańsza i że wydaje się ona bardziej solidna. Ostatecznie, Lumia 630 zyskuje uznanie za prostotę obsługi i lepszą jakość wykonania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA