logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW T4 2.4 1994 - Czy pompy wspomagania z innych modeli VW pasują?

paweł37 03 Sty 2015 14:49 5421 6
REKLAMA
  • #1 14286219
    paweł37
    Poziom 10  
    Ocena: 37
    Witam, mam problem z pompą wspomagania w vw t4 silnik 2.4 z 1994 r., wspomaganie działa ale niestety pompa zaczeła głośno wyć podczas kręcenia fajerką, ponieważ nie chce kupować nowej ale chińskiej pompy zdecydowałem sie na kupno używki , niestety wybór pomp dedykowanych do tego silnika jest niezawielki mam pytanie czy pompy z innych aut grupy vw będą pasowały do mojego samochodu, może ktoś przerabiał ten temat i wie jaka pompa podchodzi do tego auta, bede wdzięczny za podpowiedzi, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14286320
    Stefanek09
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    Szukałem po numerze katalogowym pompy to faktycznie w używkach nie jest wesoło. Ja bym się zastanowił jednak nad jakimś zamiennikiem podam Ci nr oryginału jak nie masz 044145157AX (zaznaczasz np w alledrogo szukaj również w opisach) i możesz zobaczyć co i jak. W niektórych aukcjach podają również inne samochody podchodzące pod tą pompę.... może taka drogą do celu.
  • REKLAMA
  • #3 14286343
    paweł37
    Poziom 10  
    Wielkie dzieki kolego, nieznałem nr. tej pompy i nie wiedziałem jak szukać, jeszcze raz dzięki!!!

Dodano po 16 [minuty]:

Tak na oko one wszystkie wyglądaja podobnie, różni je tylko sposób mocowania przewodu na niskim ciśnieniu, umnie jest wkręcany na śrubę a w tamtych jest króciec do nasunięcia i na opaskę.
  • REKLAMA
  • #5 14286519
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6349
    Jeśli obudowa ma tak samo otwory do mocowania, to drugim kryterium jest piastka koła pasowego. Jeśli wygląda tak samo (głębokość osadzenia na ośce) to będzie pasować.
  • #6 14286539
    paweł37
    Poziom 10  
    No właśnie niemam takiej pompy, porównuje je tylko na zdjęciach, przewód moge zamienić na wysokociśnieniowy i założyć na opaski to nie problem, duży wybór jest w pompach do golfa i passata może trafiła by się jakaś niezjeżdżona .
  • REKLAMA
  • #7 14290522
    paweł37
    Poziom 10  
    Udało mi się zdobyć uszkodzona pompę od golfa 3 1.9d , rozstaw śrub jest taki sam, należy tylko zamienić adapter od koła pasowego, no i inaczej jest połączona ze zbiorniczkiem, w mojej jest przy pompie śruba przy zbiorniczku opaska, w tej z obu stron opaski, pytanie tylko jak wygląda sprawa ciśnień na żadnej niema podane w jakich pracują.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z pompą wspomagania w VW T4 2.4 z 1994 roku, która głośno wyje podczas pracy. Zamiast zakupu nowej pompy, rozważa używaną, ale ma trudności w znalezieniu odpowiedniego modelu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby poszukać zamienników, podając numer katalogowy oryginalnej pompy (044145157AX) oraz wskazując, że pompy z innych modeli VW, takich jak Golf 3 1.9D, mogą być kompatybilne. Wskazują na konieczność porównania otworów mocujących oraz piastki koła pasowego. Użytkownik zauważa, że różnice w połączeniach ze zbiorniczkiem mogą wymagać adaptacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA