logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C35 - czarny ekran po aktualizacji softu, brak reakcji na zmiany

gonek 11 Maj 2005 07:48 1548 12
REKLAMA
  • #1 1481589
    gonek
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Jak w temacie.Po wgraniu softu mam czarny prostokąt.Wgrałem zpowrotem backup i nic nie pomogło,,,,Próbowałem różne wersje softu i dalej nic.Zdjecie simlocka Freią i wpisanie Imei spod naklejki także nic nie daje,,,,nie mam już pomysłów.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1481663
    tasior01
    Poziom 19  
    Ocena: 5
    Miałęm problem taki, po wgraniu softu, musisz ściągać simlocka ksie5.1 jako model c35new jakoś tak to było.
    Pozdrawiam
  • #4 1481758
    gonek
    Poziom 14  
    Trafił mi sie chyba wyjątkowo uparty egzemplarz....Wrzuciłem "C35 reapir_flash" zaciagniety z x35.zone.prv.pl i telefon całkiem padł??
    Podniosłem go jakoś,ale znowu prostokącik.
    W programie Ksie5.1 mam komunikat "cannot find Archivo\data01.dat",a plik taki znajduje się w Archivo.Probowałem inną wersją tego programu Ksie 2_full i to samo....
  • REKLAMA
  • #5 1481821
    tasior01
    Poziom 19  
    Jaki masz system operacyjny?? Ja bym polecił 98 SE :) i nie powinno być problemu, a telefon musi się zrobić:D
  • REKLAMA
  • #6 1481830
    gonek
    Poziom 14  
    No niestety mam tylko XP,ale używam UserPort'a....

Oki,byłem u brata na 98 i poszło,ale i tak dupa blada...zmiana jest taka,że teraz cały czas jest kwadracik i podświetlenie,wcześniej po chwili znikało...
  • #7 1481833
    tasior01
    Poziom 19  
    ALe ja już zamieszczałem na forum ksie5.1 szukaj innych wersji musi Ci chodzić.
    Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #8 1482526
    DAREX100
    Poziom 22  
    uzyj tego a potem tylko wrzuc polskie menu
    Załączniki:
    • Siemens x35 Flasher C-M35 V.18.zip (1.6 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Siemens x35 Flasher.zip (29.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 1482703
    gonek
    Poziom 14  
    Dzięki @DAREX100 ,w końcu podniosłem fona Twoim softem.
    W końcu dobry ratunek,nic innegi nie pomogło.
    Pozdrówka...
    Co ja sie mam z gratem,,,uratowałem go,ale za każdym razem jak chce zdjąć simlocka Freią,po operacji czarny kwadrat i znowu musze go ratować....
    Ależ uparty ten fon....
  • #10 1484380
    degree
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Nic nie musiszz flashowac, mozesz oczywiscie ale nie ma takiej potrzeby jesli soft jaki wbiles jest takim jaki chcesz zmiec:) A co musisz zrobic? podlaczyc aparacik do Frei ver 15 i wzwyz wybrac C35 nastepnie unlock i no map saved i wklikac swoj imei z nalepki, nastepnie zaznaczyc Update imei kliknac OK (nie use eeprom ani use orig, imei) i wszystko aparacik smiga.
    Pozdr
  • #11 1485596
    gonek
    Poziom 14  
    @degree
    Zrobiłem tak jak napisałeś i zgadnij...czarny prostokąt...
    Dodam,że po wrzucenia flasha ratunkowego telefon działa,a po kilku godzinach znowu wskakuje czarny kwadrat.
    Mam już dość grata!!!
  • #12 1508121
    martinkrys
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 44
    też właśnie przerabiam ten problem i w końcu we frei zaznaczyłem nie c35 new, tylko c35 i zdjęło locka bez czarnego prostokąta
  • #13 1520875
    Tydraniu
    Poziom 12  
    gonek moze bys napisal ktora wesja softu?? ja nic nie pomaga wgraj czysty soft
    BTW wersje >18 cza w FREI wubrac z SIEMENS C35 NEW

Podsumowanie tematu

✨ Po aktualizacji oprogramowania w telefonie Siemens C35 pojawia się czarny prostokąt na ekranie i brak reakcji na zmiany. Próby przywrócenia backupu oraz użycie różnych wersji softu nie przyniosły efektu. Zdjęcie simlocka programem Frei i wpisanie IMEI spod naklejki również nie rozwiązały problemu. Użytkownik napotkał błędy w programie Ksie5.1, m.in. brak pliku data01.dat, a zmiana systemu operacyjnego na Windows 98 SE pozwoliła na częściowe uruchomienie telefonu, jednak problem czarnego prostokąta pozostał. Rekomendowano użycie softu z serwisu x35zone.prv.pl oraz różnych wersji programu Ksie5.1. Ostatecznie skuteczne okazało się użycie specjalnego softu poleconego przez innego użytkownika, który pozwolił na uratowanie telefonu. Problem z czarnym prostokątem pojawia się jednak po każdej próbie zdjęcia simlocka Freią. Wskazano, że w programie Frei należy wybrać odpowiedni model (C35 zamiast C35 new) w zależności od wersji softu, co może zapobiec pojawianiu się czarnego ekranu po odblokowaniu. Wersje softu powyżej 18 wymagają wyboru opcji SIEMENS C35 NEW w Frei.
REKLAMA