logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Aspire One D255 - Format komputera, brak działania partycji recovery

xgrajek 04 Sty 2015 17:50 2244 1
REKLAMA
  • #1 14291388
    xgrajek
    Poziom 2  
    Witam,
    Zacznę od tego, że naczytałem się wielu tematów dotyczących tego problemu jednak ostatecznie nie znalazłem rozwiązania..
    Zacznę od tego, że notebook ma ukrytą partycję recovery, której niestety nie mogę odpalić. Mam włączone D2D Recovery (Enabled) oraz od momentu włączenia komputera wciskam skrót klawiszowy Alt + F10 nic się nie dzieje lub włącza się funkcja "Edytuj opcje rozruchu". Dodam, że dzieje się tak niezależnie od tego czy używam lewego czy prawego przycisku Alt.
    Czytałem też, że czasem jest to spowodowane wyłączeniem ukrytej partycji, a z racji tego, że użytkownikiem tego notebooka jest moja dziewczyna wszystko jest możliwe. W ustawieniach systemowych partycja jest widoczna więc daje mi to podstawy do twierdzenia, że jest włączona.
    Ostatnia rzecz jaką mogę tutaj napisać jest to, że dysk był formatowany 2 razy. Niestety pierwszy nie wiem jak, bo to nie ja robiłem, drugi zaś poprzez USB, lecz jak się okazuje było to tylko nadgranie winsowsa, a nie kompletne formatowanie związku z tym nie chce tego powtarzać.
    Czy widzicie jakieś rozwiązanie tej sytuacji?
  • REKLAMA
REKLAMA