logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę drukować dokumentów PDF

Ulciak 04 Sty 2015 22:33 37104 7
REKLAMA
  • #1 14292972
    Ulciak
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witajcie.

Mam problem z drukowaniem dokumentów z PDFa.
    Mam zainstalowane dwie drukarki HP i Brother, drukują mi wszystko oprócz dokumentów PDF.
    Gdy wywołuję polecenie drukowania, w ogóle nic się nie dzieje. Gdy próbuję wydrukować rozkład jazdy bezpośrednio ze strony, cały czas jest wczytywanie podglądu i nic poza tym.
    Przypuszczam, że to problem z Adobe.
    Proszę o pomoc, nie jestem w tym zbyt biegła.
  • REKLAMA
  • #2 14293025
    Edward J
    Poziom 12  
    Zamieść fotkę ekranu polecenia drukowania dokumentu w PDF, może tam czegoś nie dopatrzyłaś. Na to wygląda. Inaczej trudno będzie coś poradzić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 14293068
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 834
    Spróbuj pobrać (zapisać) te dokumenty a później je drukować. Przypisz im domyślną aplikację Adobe Reader i za pomocą jej drukuj te pliki. Same urządzenia / sterowniki nie sprawiają tu problemu. Winny jest sposób zarządzania drukiem. Jakiego systemu używasz ? Win, OsX , Linux ?

C.
  • #4 14296925
    Ulciak
    Poziom 10  
    Korzystam z Windows Vista i przeglądarki Chrome. Gdzieś wyczytałam, że ludzie w Chrome mają problem z drukowaniem.
    Faktycznie, miałam fakturę i gdy otworzyła mi się w przeglądarce, wywołanie polecenia drukowania niczym nie skutkowało (ani wciśnięcie symbolu drukarki ani skrót ctrl+P). Gdy zapisałam na pulpicie, wydrukowało bez problemu.
    Natomiast ani rozkładu jazdy, ani wyciągu z banku, ani potwierdzenia przelewu, wydrukować się nie da. Wyświetla mi się wczytywanie i nic się nie robi.
  • #5 14297390
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    Edward J napisał:
    Zamieść fotkę ekranu polecenia drukowania dokumentu w PDF, może tam czegoś nie dopatrzyłaś.
    Daj tę fotkę.
    Ulciak napisał:
    Gdzieś wyczytałam, że ludzie w Chrome mają problem z drukowaniem.
    Tak. Mają problem, gdy nie czytają poleceń wywoływanych ikonami :D .
  • REKLAMA
  • #6 14301429
    Ulciak
    Poziom 10  
    Jak mogę dać fotkę, skoro wywołując drukowanie, nie pojawia mi się polecenie drukowania.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 14301471
    Edward J
    Poziom 12  
    Nie korzystaj ze skrótów klawiszowych. Po otwarciu dokumentu do drukowania wybierz opcję PLIK z menu (acrobata w którym otworzono dokument), następnie DRUKUJ. Pokazuje się wtedy ekran zarządzania wydrukiem z wieloma opcjami do ustawienia,w tym ze wskazaniem drukarki, zakresu wydruku, jego wielkości, ilości stron do druku .......itd. Jeśli nie jest tak jak opisałem,zmień program do otwierania PDF - ów. Dają je wszędzie, nawet na stronach banków, ............
  • #8 14301775
    Ulciak
    Poziom 10  
    Dzięki, tym razem się udało :) Mam nadzieję, że już będzie dobrze.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z drukowaniem dokumentów PDF na dwóch drukarkach: HP i Brother. Mimo że inne dokumenty drukują się bez problemu, PDF-y nie są w ogóle drukowane, a przy próbie wydruku z przeglądarki Chrome pojawia się jedynie wczytywanie. Użytkownik podejrzewa, że problem może leżeć w aplikacji Adobe. W odpowiedziach zasugerowano, aby zapisać dokumenty PDF na dysku i otworzyć je w Adobe Reader, a nie bezpośrednio z przeglądarki. Dodatkowo, zalecano korzystanie z opcji drukowania z menu, a nie ze skrótów klawiszowych. Po zastosowaniu tych wskazówek, użytkownik zdołał wydrukować dokumenty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA