Witam, po kilku latach golenia się tradycyjnymi maszynkami postanowiłem kupić coś elektrycznego. Raz na 10 udaje mi się ogolić "idealnie", reszta to zawsze jakieś małe zacięcia, podrażnienia (zaczerwienienia na skórze i małe czerwone kropki) i ciągłe krostki po goleniu (często pojawiają się kilka godzin po goleniu na włoskach które jeszcze nie odrosły). To wszystko powoduje, że golić mogę się dopiero po ok 4/5 dniach. Częstsze golenie powoduje dużo większe podrażnienia i zacięcia co wygląda bardzo źle. Chciałbym golić się codziennie, stąd moje zainteresowanie golarkami. Na oku mam 3 modele: PHILIPS AT 750/16, BRAUN 340 W&D Series 3 i BRAUN 340 S-4 Series 3. Najbardziej zależy mi na dokładności golenia i braku podrażnień. Głośność czy czas działania są mniej ważne. I tu pojawia się moje pytanie skierowane głownie do osób używających takich, lub podobnych produktów: która będzie lepsza? Głowicowa czy foliowa? Jako, że ma to być moja pierwsza golarka wybrałem te modele z przedziału cenowego do 250/300 zł. Może doradzicie jakąś inną.
Zarost mam rzadki i dość twardy.
Z góry dziękuję za pomoc.
Zarost mam rzadki i dość twardy.
Z góry dziękuję za pomoc.