Witam Państwa,
Tak się złożyło, że chwilowo zmieniłem miasta i zostałem zmuszony do używania Wi-Free.
Przy 4 kreskach i sieci typu B na XP pobieranie IP zajmowało mniej niż sekundę.
Po grzebaniu w ustawieniach karty czas ten się wydłużył do 10-15 sek.
Wychodzi na to, że zmiana ustawień karty typu B nie przyniosła pozytywnych rezultatów w kwestii prędkości pobierania IP. Przy sieci N i win7 pobieranie trwa ułamek sekundy jednak i tak połączenie jest zrywane.
Dzieje się tak dlatego ponieważ hotspoty Wi-Free udzielają dzierżawy na 1 minutę, co minutę.
Pobieranie i wysyłanie dużych plików bez wznawiania jest przez to niemożliwe.
Aby pozbyć się wnerwiającej "czkawki" proponuję użyć Ultimate IP Changer (w załączniku), aby ustawić IP na "sztywno".
1. Włączmy DHCP->Apply, ustalamy IP:
2. Wyłączamy DHCP, wpisujemy IP, Apply:
Czasem trzeba czynność powtórzyć kilka razy dziennie, czasem 1-2 razy lub wcale.
Uwaga - do działania wymaga praw administratora, gdyż edytuje klucze rejestru.
Tak się złożyło, że chwilowo zmieniłem miasta i zostałem zmuszony do używania Wi-Free.
Przy 4 kreskach i sieci typu B na XP pobieranie IP zajmowało mniej niż sekundę.
Po grzebaniu w ustawieniach karty czas ten się wydłużył do 10-15 sek.
Wychodzi na to, że zmiana ustawień karty typu B nie przyniosła pozytywnych rezultatów w kwestii prędkości pobierania IP. Przy sieci N i win7 pobieranie trwa ułamek sekundy jednak i tak połączenie jest zrywane.
Dzieje się tak dlatego ponieważ hotspoty Wi-Free udzielają dzierżawy na 1 minutę, co minutę.
Pobieranie i wysyłanie dużych plików bez wznawiania jest przez to niemożliwe.
Aby pozbyć się wnerwiającej "czkawki" proponuję użyć Ultimate IP Changer (w załączniku), aby ustawić IP na "sztywno".
1. Włączmy DHCP->Apply, ustalamy IP:
2. Wyłączamy DHCP, wpisujemy IP, Apply:
Czasem trzeba czynność powtórzyć kilka razy dziennie, czasem 1-2 razy lub wcale.
Uwaga - do działania wymaga praw administratora, gdyż edytuje klucze rejestru.