Witam,
Chce porównać szybkość wykonywania algorytmu z/bez FPU. Projekt przykładowy Freddiego, kod:
dla linijki dzielenia widzę w disassembly użycie vldr, vdiv. Chciałbym, żeby kod wynikowy został wygenerowany jak dla np. M3, tzn. zupełnie bez użycie FPU i instrukcji 'v***'. Wyobraźni starczyło mi na zmianę w makefile'u (+ wykomentowanie deklaracji __FPU_PRESENT i __FPU_USED w stm32f4xx.h):
Wciąż widzę użycie instrukcji 'v***'. Próbowałem też bawić się core_flags, ale nie uzyskałem nic sensownego. Pozostaje przerzucić kod na projekt z M3, czy da się jakoś wymusić programową obsługę floatów?
Pozdrawiam,
Chce porównać szybkość wykonywania algorytmu z/bez FPU. Projekt przykładowy Freddiego, kod:
Kod: C / C++
dla linijki dzielenia widzę w disassembly użycie vldr, vdiv. Chciałbym, żeby kod wynikowy został wygenerowany jak dla np. M3, tzn. zupełnie bez użycie FPU i instrukcji 'v***'. Wyobraźni starczyło mi na zmianę w makefile'u (+ wykomentowanie deklaracji __FPU_PRESENT i __FPU_USED w stm32f4xx.h):
GLOBAL_DEFS = STM32F4XX \
__FPU_PRESENT=0 \
__FPU_USED=0 \
__SOFTFP__ \Wciąż widzę użycie instrukcji 'v***'. Próbowałem też bawić się core_flags, ale nie uzyskałem nic sensownego. Pozostaje przerzucić kod na projekt z M3, czy da się jakoś wymusić programową obsługę floatów?
Pozdrawiam,