Witam. Ostatnio ruszyłem do sklepu żeby nabyć TV LED. Byłem przekonany na telewizor 400Hz więc wybór padał między Sony Bravia kdl42w82b, a Samsungiem UE 40 H6400. Niestety w sklepie samsungów nie było 40 calowych a tylko 48 co odpadało. Więc zakupiłem Sony 42 calowy i szok po zakupie SMART nie obsluguje m.in. zalukaj.tv bo przecież sony nie aktualizuje flasha co jest moim zdaniem niedorzeczne kupując telewizor za tyle kasy. Kolejna rzecz to sprawa, że kamerka zwykła nie obsługuje Skype. Czy jakie mam wyjścia? Kupno kamerki + pilota do smarta do sony za ~600 zł czy zwrot telewizoru i kupno samsunga. Zależy mi na płynności obrazu oraz Tym żeby smartTV działał jak należy. Za porady dziękuję.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 22m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? czasami
7. Jaki masz obecnie telewizor? obecnie można powiedzieć że sony bravia kdl4082b
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? działający smartTV (zalukaj.tv) , dobry obraz nie męczący oczu, i w miarę kompatybilne urządzenia osobne.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? przez kabel HDMI xD
10 .Jakie urządzenia? zastanawiałem się nad tym co teraz sony oraz Samsung UE40H6400
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3h+
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? obojętnie(ale raczej matowa)
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? TVN, ogólnie telewizja publiczna
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? czasami
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 15%
16. Preferencje co do marki? Sony, Samsung
17. Preferencje co do wielkości? 40 max 42 cale
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? brak aktualizacji flasha w SONY -.- i obsługiwanie kamer tylko przez sony oraz nie znam się na telewizorach zbytnio ;(
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? po równo
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? aktualnie dałem 2600 jeśli mi zwrócą to tyle moge wydać
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? obojętnie 3d to zbędny bajer dla mnie
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 22m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? czasami
7. Jaki masz obecnie telewizor? obecnie można powiedzieć że sony bravia kdl4082b
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? działający smartTV (zalukaj.tv) , dobry obraz nie męczący oczu, i w miarę kompatybilne urządzenia osobne.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? przez kabel HDMI xD
10 .Jakie urządzenia? zastanawiałem się nad tym co teraz sony oraz Samsung UE40H6400
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3h+
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? obojętnie(ale raczej matowa)
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? TVN, ogólnie telewizja publiczna
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? czasami
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 15%
16. Preferencje co do marki? Sony, Samsung
17. Preferencje co do wielkości? 40 max 42 cale
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? brak aktualizacji flasha w SONY -.- i obsługiwanie kamer tylko przez sony oraz nie znam się na telewizorach zbytnio ;(
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? po równo
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? aktualnie dałem 2600 jeśli mi zwrócą to tyle moge wydać
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? obojętnie 3d to zbędny bajer dla mnie