logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera FS-800 - Jak wyjąć toner? Zielona dźwignia nie działa

PO. 11 Maj 2005 21:27 1140 7
REKLAMA
  • #1 1483840
    PO.
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Szukam dokumentacji do tejże drukarki. To pocżatek mojej przygody z laserami więc wolałbym czerpać wiedzę nie z własnych błędów. Forum przeszukałem i nic takiego nie znalazłem (znaczy się dokumentacji :) ). W tej chwili sprzęt działa (chciałem dodać ramu) ale wolę się zabezpieczyć. Niedługo pilną sprawą będzie toner -> i teraz pytanie.

Obok pojemnika z tonerem jest zielony przycisk / wajcha. Przesuwanie i wciskanie jej z umiarkowaną siłą nic nie daje, kartridża nie da się wyjąć a zielone diabelstwo ani drgnie. Czy robię to za słabo i powinienem się nie opalać czy też coś się zapiekło (albo cuś) i jest jakiśpatent na odblokowanie? Nie chcę czegkoś zje* (ułamać na przykład).

zmieniłem temat
    kosmita
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1486497
    tomi_n
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam!!!

Zauważyłem że w 70% tak jest!!!

A więc po lewej stronie tej dźwigienki w otworze zobaczysz zielony zaczep który właśnie tą dźwiginką cofasz :)

I wystarczy ten zaczep śrubokrętem (płaskim najlepiej :) ) popchnąć w prawo!

I pojemnik na toner odskoczy delikatnie :)
  • REKLAMA
  • #3 1487039
    PO.
    Poziom 20  
    Super, wyjąłem. Teraz gdzie wsypywać toner - wyjąć ten okrągły koreczek po prawej stronie?

I cały czas szukam dokumentacji - prosiłbym o ponowną zmianę tematu :D .
  • Pomocny post
    #4 1487144
    tomi_n
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Dokładnie tak!!!
    OtwToner wsypuje się przez ten koreczek z prawej strony.
  • REKLAMA
  • #5 1492864
    PO.
    Poziom 20  
    Oki, dzięki. Teraz dalej:

Gdzie kupić (tanio :P ) toner w Warszawie (butlę).

Ile tam tego wchodzi na jeden wsyp?

Cały czas szukam dokumentacji.
  • #6 1493584
    wladek83
    Poziom 32  
    Ocena: 103
    PO , robisz sobie żarty z tym szukaniem informacji o tej drukarce czy nabijasz sobie posty ? Przycisk ... koreczek...waga...butelka ... . Można tak w nieskończoność ( lub do wyczerpania się elementów i śrubek w drukarce ) .

Pzdr.
  • REKLAMA
  • #7 1494208
    PO.
    Poziom 20  
    I kto tu posty nabija? Nie widzę odpowiedzi na żadne z moich pytań.

Napisałem do kyocery prośbę o dokumentację ale mnie olali wartką strugą. Skąd mam to wszystko wiedzieć?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem z wyjęciem pojemnika z tonerem w drukarce Kyocera FS-800, gdzie zielona dźwignia nie działała prawidłowo. Rozwiązaniem okazało się przesunięcie zielonego zaczepu znajdującego się po lewej stronie dźwigni za pomocą płaskiego śrubokręta, co umożliwiło delikatne odskoczenie kartridża. Toner wsypuje się przez okrągły koreczek po prawej stronie pojemnika. Użytkownik poszukiwał również dokumentacji serwisowej i instrukcji obsługi; wskazano stronę Kyocera z manualami, gdzie znajduje się szczegółowy, 150-stronicowy opis, w tym instrukcja wymiany tonera z ilustracjami. Poruszono także kwestie zakupu tonera w Warszawie oraz ilości wsypywanego proszku, jednak nie uzyskano konkretnych odpowiedzi na te pytania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA