logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Switch D-Link 5 portow a w tym 3 zjarane da sie narawic?

him2k 11 Maj 2005 22:19 978 3
  • #1 1484100
    him2k
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    witam szanownych grupowiczow... mam pytanie.... mam switch'a ktory ma niedzialajace 3 porty reszta dziala bez problemu. da sie cos takiego naprawic ? oczywiscie gwarancji na to nie mam sprzet byl kupiony na allegro jako sprawny :/

przy podlaczeniu do 1 i 8 portu nic nie ma na 3 cim porcie mruga swiatelko "col" reszta portow jest sprawna... byc moze ze switch zamokl bo po rozebraniu na obudowie znalazlem cos podobnego do tlenku zelaza... taki zaciek ... :/

chcialem sie tylko zapytac czy naprawianie takiego urzadzenia ma sens... czy da sie dojsc co jest w nim zepsute... :) i ew tanie w naprawie....
  • #2 1484375
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    Najprawdopodobniej są uszkodzone transformatorki separujace.

Ciężko będzie jednak zdobyć takie układy, a ich zakup może być nieopłacalny.
  • #3 1484576
    MałyLesiu
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    A niendaly by sie transforamtorki ze starych sieciowek albo modemow?
  • #4 1485691
    him2k
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    pojade do jakiegos speca to moze powie co jest grane bo rozbierze i sprzawdzi o ile sie jakos da. Szkoda, ze nie maja takie switche jakis zabezpieczen ale czego tu sie spodziewac po sprzecie klasy lowendowej :) samo opakowanie juz jest tandetne. w razie czego napisze jaka byla reakcja elektromechanika ;)
REKLAMA