logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie kolumny głośnikowe do mojej wieży PIONEER?

Darecki22 10 Sty 2015 13:59 1197 3
REKLAMA
  • #1 14313977
    Darecki22
    Poziom 2  
    Jestem szczęśliwym posiadaczem wieży PIONEER, którą kupiłem w 2009 roku.
    Składa się ona z trzech elementów:
    wzmacniacz A-A6-J
    sacd PD-D6-J
    tuner F-F3-J
    Zestaw wzmacniacz + sacd zdobył w 2008 roku EISA Award. To naprawdę jak dla mnie super sprzęt i nic więcej prócz kolumn mi nie trzeba.
    I tu moje pytanie i gorąca prośba o pomoc.
    Zamierzam kupić nowe kolumny głośnikowe w cenie do 3000 PLN.
    Może macie dla mnie jakieś propozycje, bo ten temat to dla mnie po troszku czarna magia?.
    Dodam ponadto, że latek mam trochę i muzyka, której słucham to przede wszystkim progressive rock i rock z lat 70-80

P.S. Do tej pory wieżyczka grała na Altusach 100 i nawet dało się słuchać , ale niestety ząb czasu je sponiewierał i pora przyszła na wymianę.

Pozdrawiam,
    Załączniki:
    • Jakie kolumny głośnikowe do mojej wieży PIONEER? aa6j.jpg (24.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jakie kolumny głośnikowe do mojej wieży PIONEER? pdd6j.jpg (7.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jakie kolumny głośnikowe do mojej wieży PIONEER? ff3j.jpg (7.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14314128
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 816
    Interesowałby Cię sprzęt używany?
    Polecałbym Ci przejść się do salonu odsłuchowego i przesłuchać kilkunastu różnych zestawów, na swoim wzmacniaczu, i wybrać na słuch.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 14316121
    sarna1
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Cześć.

Pioneery bardzo fajnie zgrywają się ze sprzętem Monitor Audio. Do 3 tyś kupisz już MR6 lub droższe z serii Bronze.
  • #4 14322309
    Darecki22
    Poziom 2  
    Dzięki wielkie za podpowiedzi.
    Co sądzicie o kolumnach Taga Harmony F-100, które podobno także fajnie się zgrywaja z moja wieżą ?
REKLAMA