logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana matrycy 40 pin na 30 pin w laptopie HP G56-114SA - czy możliwe?

wormkdt 11 Sty 2015 08:48 3396 2
REKLAMA
  • #1 14317015
    wormkdt
    Poziom 10  
    Witam
    Dostałem laptopa od koleżanki, żeby sprawdzić co się zepsuło, okazało się niestety, że matryca wyświetla bardzo dziwne kolory coś ala negatyw. Po podpięciu innej wszystko działa idealnie. Tu moje pytanie: Czy jest możliwość wymiany matrycy 40pin na 30pin, ponieważ taką posiadam.

Oczywiście podaje dane sprzętu
    matryca 30 pin - pochodzi z samsunga r522 model ltn156at01
    laptop to hp g56-114sa z zamontowaną matrycą chunghwa claa156wb11A

Jeżeli potrzebne inne dane to mówcie. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14317308
    strucel
    Poziom 36  
    Ocena: 619
    Prosto nie ma takiej możliwości -poza tym musiałbyś dołożyć inwerter a w obudowie może nie być tyle miejsca. Jednak matryca 15,6" świetlówkowa jest dużo więcej warta niż ledowa więc jak jest w dobrym stanie wystarczy ją sprzedać i zakupić matrycę z podświetleniem led a jeszcze zostaną pieniądze.
  • #3 14317376
    wormkdt
    Poziom 10  
    Wielkie dzięki za odpowiedz. Problem w tym, że zależało przyjaciółce na czasie, ponieważ to laptop jej taty, który przyjechał na urlop z wygnania za grosikiem. W takim razie może polecisz jakiś sklep internetowy z przyzwoitymi cenami (najlepiej jakaś używana), bo na allegro ciężko o coś poniżej 200zł. (Żyłem w niewiedzy, że matryce są tyle warte)
REKLAMA