logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TP Link TL MR3420 + modem LTE - dodatkowe zasilanie przez przedłużkę USB?

.:aspire:. 14 Sty 2015 18:55 3186 3
REKLAMA
  • #1 14330152
    .:aspire:.
    Poziom 23  
    Ocena: 62
    Witam. Posiadam router TP Link TL MR3420 i modem LTE, który jest z nim sparowany.
    Czasem, modem pobiera więcej prądu, niż router może dać. Pomyślałem, że dorzucę więcej mA w następujący sposób: dam między modem a router przedłużkę usb a do samego kabla na przedłużce dam dodatkowe zasilanie 5V z ładowarki do telefonu 1200mA.
    Czy wystarczy dać zasilanie wg mojego schematu? Czy on jest prawidłowy?
    TP Link TL MR3420 + modem LTE - dodatkowe zasilanie przez przedłużkę USB?
  • REKLAMA
  • #2 14332161
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Jeśli dajesz zasilanie z zewnątrz to odłącz linie zasilania USB od portu routera, tak aby modem był zasilany tylko z zasilacza zewnętrznego.
  • REKLAMA
  • #3 14333423
    .:aspire:.
    Poziom 23  
    Ocena: 62
    Dziękuje za odpowiedź. Ostatecznie udało mi się zamówić kabel USB z zasilaniem typy Y.
    Powinien działać?
  • #4 15741718
    Kozak_Barabasz
    Poziom 12  
    Ocena: 43
    Panowie, również mam problem z uzyskaniem stabilnego połączenia na tym routerze (wgrałem najnowszego Gargoyle w wersji 1.6.2.2 PL) - i to na tym sofcie są największe problemy. Na oryginalnym firmware ze strony TP-linka, router poprawnie łączy się z modemem ale jest niestabilna praca po wifi. Na Gargoyle znów odwrotnie ....

Pod tym linkiem jest cały mój opis.
    W skrócie- zakupiłem przetwornicę typu step-down i chcę ją wlutować do wnętrza routera. Zgodnie ze sztuką, powinienem przeciąć +5V ścieżkę na płycie routera ale nie mogę jej zlokalizować .....
    Jedna osoba z powyższego wątku nie przecięła ścieżki i twierdzi, że modem pracuje poprawnie na podwójnym zasilaniu.
    Z tego co pamiętam ze szkoły, to przecież źródła napięcia można łączyć i szeregowo i równolegle ... W tym przypadku byłoby to równolegle, co daje to samo napięcie ale większy prąd.....

To jak to jest dokładnie z tym przecięciem ścieżki ?
    Router ma wspólną masę, jest również zasilany z tego samego głównego zasilacza +12. Dopiero w środku następuje podzielenie napięć na 2 przetwornice.
REKLAMA