logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neostrada do 10 Mb/s - Problemy z rozłączaniem internetu i niskim SNR

delux04 14 Sty 2015 19:52 1605 4
REKLAMA
  • #1 14330356
    delux04
    Poziom 2  
    Mam ostatnio pewne problemy z Neostrada do 10mb otóż wymieniłem dzisiaj ruter z wysłużonego już (zte zx10 w300) na TP-LINK TD-W8961ND ale nadal internet nie działa tak jak bym tego chciał mam pewne obawy co do mojej instalacji w domu gdyż raz na jakiś czas gdy dzwonił telefon rozłączało internet albo internet rozłącza się sam z siebie spada margines snr do np 2-3 i zastanawiam się czy to uszkodzenie lini czy mojej instalacji w domu załączam schemat ( dodam że nie za bardzo mam możliwość pociągnąć kabel ze splitera ADSL do modemu zbyt daleko) Neostrada do 10 Mb/s - Problemy z rozłączaniem internetu i niskim SNR
  • REKLAMA
  • #2 14330533
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1488
    Modem czy tam router możesz podłączyć bezpośrednio do gniazdka, tylko telefony muszą być podłączone za pomocą filtra.
  • REKLAMA
  • #3 14331105
    delux04
    Poziom 2  
    Rozumiem a jakie mogą byś powody nagłych randomowych spadków synchronizacji margin snr potrafi z 25 spaść do 3 a tłumienie z 35 wzrasta do 41,rozumiem ze rwanie neta przy odbieraniu telefonu to wina któregoś z filtrów ?
  • REKLAMA
  • #4 14331975
    robert.32
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    @delux04: u mnie były podobne objawy, tzn. "pływanie" tłumienia i SNR Margin, zrywanie synchronizacji po podniesieniu słuchawki telefonu stacjonarnego. Nie pomogła wymiana filtra i przewodów w domu. Dopiero zmiana pary od centrali do domu przyniosło efekt. Oczywiście warunek, to wolna para i chęci techników.
  • #5 14331996
    Heinzek
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 494
    Instalacja jest źle zrobiona przez co masz spadki marginesu - drugi telefon nie ma nawet założonego filtru.

Weź ten jeden filtr co masz i załóż go jak najbliżej puszki na zewnątrz. Do tego filtra podłącz linię która idzie do gniazdek na dół i do pokoju. Linia która idzie na piętro może zostać tak jak jest.
REKLAMA