logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Elektrolux ESI67040 - błąd .20, zmywarka ciągle wypompowuje wodę

Damek78 15 Sty 2015 21:15 861 2
REKLAMA
  • #1 14334382
    Damek78
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Witam
    Mam zmywarkę elektrolux esi67040, niestety gwarancja minęła 2 miesiące temu i urządzenie uległo uszkodzeniu. Po uruchomieniu zmywarka cały czas wypompowuje wodę po czym pokazuje błąd .20. Wykonałem następujące czynności:
    Wyczyściłem i przepłukałem wszystkie elementy węże, pompy, zbiorniki poprostu wszystko zostało wymontowane i wyczywaczone. Sprawdziłem układ hydrostatu, nawet go podmieniłem, ale nie pomogło. Elektrozawór na wężu sprawdzony, podałem napięcie bezpośrednio i działa. Mikrowyłącznik od systemu antyzalaniowego ok, odłączyłem grzałkę niestety nic. Przewody od elektrozaworu do modułu sprawdzone, na module brak jakichkolwiek uszkodzeń. Proszę o sugestie co może być jeszcze przyczyną uszkodzonia, czy czujnik zmętnienia wody może być przyczyną usterki, czy jest możliwość jego sprawdzenia ? Proszę o pomoc i dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 14336887
    Damek78
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Witam
    Kolejny wieczór walki z urządzeniem. Dzisiaj po włączeniu zmywarki i położoniu jej na plecach pracuje normalnie. Kiedy ją postawię do pionu zatrzymuje program i włącza pompę.
  • #3 14338386
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3356
    Damek78 napisał:
    Mikrowyłącznik od systemu antyzalaniowego ok

Na pewno??
REKLAMA